2022. augusztus 19., Huba
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Planet Budapest 2021 vasárnapig ingyenesen látogatható a Hungexpón

Több mint 180 kiállító csaknem 20 ezer négyzetméteren – a hét eleje óta zajlik Közép-Európa eddigi legnagyobb fenntarthatósági eseménye. Egy regisztrációt követően a főváros több pontjáról akár korszerű elektromos buszokkal is eljuthatunk a rendezvény helyszínére.

Az expó központi kérdése, hogy miként lehet a bolygót megőrizni a következő generációknak – hangzott el az M1 Híradójában. Látványos bemutatókkal, szimulátorokkal és élőszereplős kalandparkkal is készültek a szervezők.

Az esemény lebonyolításáért felelős kormánybiztos, Joó István a Kossuth rádióban azt mondta: pozitívak az első napok tapasztalatai, de a legfontosabb cél továbbra is az, hogy megoldást is kínáljanak a fenntarthatóság kérdéseire.

Az expón egyebek mellett különleges, úgynevezett vertikális farmon termesztett növényeket is bemutatnak, amelyek az öntözésnél használt víz több mint 90 százalékát újrahasznosítják, de a Hungexpó látogatói ehető pohárban felszolgált kávéval, a Tungsram izzóival működtetett melegházzal és különleges víztisztító megoldásokkal is találkozhatnak.

A vízgazdálkodáshoz kapcsolódóan egyebek mellett az ivóvízrendszerek innovatív, hatékony és környezetbarát tisztítását, a víztakarékos autómosást és a szennyvíz újrahasznosítását célzó technológiák mutatkoznak be.

Áder János köztársasági elnök a Tungsram izzóival működő melegháznál
Fotó: MTI/Bruzák Noémi

A közönségprogramok mellett szakmai konferenciákat is tartanak, amelyeken nemzetközi szervezetek elismert szakértői és kormányzati döntéshozók is részt vesznek.

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: hirado.hu
Vissza
Hírfolyam