2022. augusztus 14., Marcell
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A klímaváltozás miatt is sokan szorulnak segélyre a világban

A világon minden 29 emberből egy humanitárius segélyre szorul, a szenvedők száma rohamosan nő a klímaváltozás, a koronavírus-járvány és a fegyveres konfliktusok miatt, a pénzszűkében lévő segélyszervezetek pedig alig képesek lépést tartani ezzel a növekedéssel – állapította meg az ENSZ egy csütörtökön kiadott jelentésében.

A Global Humanitarian Overview 2022 című jelentés szerint jövőre várhatóan 274 millió ember szorul majd humanitárius segélyre, ami 17 százalékkal több, mint ahányan 2020-ban voltak.

„Az idén a klímaválság elérte forráspontját” 

– jelentette ki António Guterres főtitkár annak az ENSZ-kampánynak a bevezetőjében, amelyben a világszervezet 41 milliárd dollárt kér adományozóktól arra a célra, hogy a számított 274 millióból segíteni tudjanak jövőre legalább a leginkább rászoruló 183 milliónak.

A segélyezéshez szükséges összegű pénz mindig több annál, mint amennyi összejön – mondta a főtitkár a videókapcsolaton keresztül megrendezett kampánynyitón, amelyet a washingtoni központú Nemzetközi Tanulmányok Stratégiai Központja (CSIS) elemzőintézet rendezett meg.

Forrás: UN Humanitarian/youtube.com

A legsúlyosabb humanitárius válságban Észak-Korea mellett Afganisztán és Mianmar van a világon, és valószínűleg az ottani állapotok is tovább fognak súlyosbodni jövőre – olvasható a jelentésben, amelyet a Humanitárius Ügyek Koordinációs Hivatala (OCHA) állított össze.

Jemeni iskolás gyerekek sátrakban kialakított tanteremben tanulnak, légicsapásban megsemmisült iskolájuk udvarán
Fotó: MTI/EPA/Jajha Arhab
Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: infostart.hu
Vissza
Hírfolyam