2022. augusztus 8., László
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kék Bolygó Podcast: Planet 2021 – Gyorsmérleg

Véget ért Közép-Európa legnagyobb fenntarthatósággal foglalkozó expója és világtalálkozója. Egy héten át Budapestre figyelt a Föld jövőjéért aggódó világ. Áder János podcastjának legfrissebb adásában a Planet Budapest 2021 eredményeit értékelte.

A rendhagyó adásban Áder János nem kérdezett, hanem válaszolt a Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozóval kapcsolatos kérdésekre.

A beszélgetésben az államfő kifejtette: „nincs jobboldali meg baloldali klímaváltozás, nincs jobboldali meg baloldali vízválság, nemcsak jobboldali szavazókat, hanem baloldali szavazókat is fenyeget az, ha belefulladunk a műanyagba”. Ez egy olyan problémahalmaz, ami mindenkit egyformán érint.

„Ha jó döntéseket találunk, mindegy, hogy kinek mi a politikai preferenciája, mindenképpen haszonélvezője lesz a jó döntéseknek, és ez a cél” 

– jelentette ki, hozzáfűzve, hogy ezért a célért érdemes minél több embernek „elvinni a jó hírt, hogy nemcsak probléma van, hanem megoldás is van: mi erre törekedtünk”.

A Planet 2021-gyel az volt a cél, hogy hat téma – a mezőgazdaság és élelmiszer-biztonság, a víz- és szennyvízkezelés, a hulladékgazdálkodás, az energiahatékonyság, a közlekedés és az okosvárosok – köré csoportosítva bemutassák 183 kiállító (egyetemek, nagyobb cégek és startupok) tudását, termékeit, innovációit.

Azt szerették volna elérni, hogy az eseményre ellátogatók megismerkedjenek a magyar, cseh, lengyel és szlovák innovációkkal, és a kiállítók bemutathassák, milyen javaslataik vannak a problémákra. Az államfő az adásban kijelentette: várakozásait túlszárnyalta az, amit az expón látott.

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam