2022. augusztus 14., Marcell
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

12 projekt, amelyektől fenntarthatóbb és okosabb lehet Budapest

December 1-jén tartotta első gyűlését a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) által életre hívott Smart Budapest Közösség, melynek célja, hogy a városinnovációért felelős fővárosi döntéshozókat összekapcsolja a budapesti vállalkozói szféra azon szereplőivel, akik hatékonyan segíthetik a városvezetés Smart City Stratégiájának megvalósítását.

A közösség tagjai azon vállalkozók és innovátorok, akik érvényesen és eredményesen pályáztak a BVK által meghirdetett Smart Budapest Ötletversenyre. A versenyre csaknem 100 nevezés érkezett, ezek közül a BVK stábja, illetve a fővárosi közműcégek szakértői válogatták ki a 12 legjobbnak, legérettebbnek ítélt projektet – írta meg a 24.hu.

A legjobb projektek vezetői díjat is átvehettek Kerpel-Fronius Gábortól, a főpolgármester okosváros-fejlesztésekért és részvételiségért felelős helyettesétől. Elismerésben részesült:

  • A bedrock.farm, amely tápláló és elérhető növényeket biztosít helyben termesztve, helyi közösségek számára. A rendszer ingatlanfejlesztésben nem értékteremtő pincéket használ fel élelmiszernövények egész éves termesztésére.
  • A BudiPest egy WC-kereső applikáció, amelynek célja új, ingyenes, automata, öntisztító, hirdetésekből finanszírozott nyilvános illemhelyek létesítése.
  • Az Integarbus technológiája lehetővé teszi a tömegközlekedést használóknak, hogy az utazás során telefonjukat, egyéb okoseszközeiket feltöltsék.
  • A Kruz Bike Company nevű innovatív kerékpárépítő vállalat célja, hogy kerékpárflották gyártásával segítse elő a fővárosi és magyarországi biciklis közlekedési kultúra és a környezetbarát mobilitás fejlődését.
  • Munch egy olyan magyar fejlesztésű platform, ahol a pékségek, cukrászdák, szállodák és éttermek tudják eladni az aznap megmaradt, jó minőségű ételeiket, így téve az ételpazarlás ellen.
  • A Relativegap Hungary a mikromobilitás jelentette újfajta közlekedési módok pontosabb vizsgálatát lehetővé tévő közlekedési modellt fejlesztett.
  • A Rollin Technologies vezeték nélküli, indukciós e-roller-töltő állomások fejlesztésével foglalkozik.
  • A Smart Lynx applikációja a szabad mozgássérült-parkolóhelyek megtalálásában nyújt segítséget.

A további díjazott applikációk a 24.hu cikkéből ismerhetők meg.

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: 24.hu
Vissza
Hírfolyam