2022. augusztus 19., Huba
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Zöld Budapest Tanácsadó Iroda nyílt a Városházán

A központban az érdeklődők a levegőtisztaság védelmével és a lakások energiahatékonysági korszerűsítésével kapcsolatban kaphatnak szakmai tanácsadásra is kiterjedő, komplex szolgáltatást – tájékoztatta a Főpolgármesteri Hivatal az MTI-t.

A Főpolgármesteri Hivatal MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az iroda a HungAIRy projektnek és a RenoPont Energetikai Otthonfelújítási Központnak ad helyet.

A RenoPont kezdeményezést az Energiaklub, a Magyar Energiahatékonysági Intézet, az IMRO-DDKK Környezetvédelmi Nonprofit Kft., az AACM Central Europe Kft. és a Magyar Családi Ház Tulajdonosok Egyesülete indította útjára azzal a céllal, hogy

teljes körű tanácsadással kiszámíthatóvá és egyszerűvé tegyék az energetikai felújításokat.

Az Európai Unió Horizon 2020 finanszírozásával megvalósuló „egyablakos” megoldás meghonosításával arra törekszenek, hogy a tulajdonosok minden műszaki, jogi és pénzügyi tudnivalót egyetlen helyen kapjanak meg, a tervezéstől a kivitelezésen át a használatig.

Az irodában a 2019-ben indult, a légszennyezés csökkentését és a lakosság szemléletformálását célul kitűző Life IP HungAIRy projekt ökomenedzserei is várják az érdeklődőket. Szakembereik a többi között a komposztálás, a helyes fatüzelés és a környezetbarát közlekedési módszerek témájában adnak tanácsokat, de a levegőminőség javítását célzó magyarországi és uniós pályázatokkal kapcsolatos információnyújtás is a feladataik közé tartozik.

A LIFE IP HungAIRy projekt az Európai Unió LIFE programjának támogatásával valósul meg. 

Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László
Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam