2022. augusztus 8., László
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Éhségsztrájkkal harcolta ki, hogy a politikusok alaposabban tájékozódjanak a klímáról

Guillermo Fernandez november elsején kezdett éhségsztrájkba a svájci parlament előtt. Most felhagyott a tiltakozással, mert a parlamenti képviselők beleegyeztek abba, hogy részt vegyenek egy előadáson, ahol klímakutatással foglalkozó szakértők fogják a politikusokkal ismertetni a legújabb kutatások eredményeit.

A sztrájk végét Irène Kälin, a svájci Zöld Párt tagjának bejelentése előzte meg, miszerint 2022. május 2-án az Éghajlatváltozási Kormányközi Testület (IPCC) tudósai fognak előadást tartani a képviselőknek a klímaváltozással kapcsolatos legújabb kutatásokról és eredményekről – írja az rfi.fr nyomán a Mérce.

Az IPCC már augusztusban figyelmeztette a világ kormányait, hogy ha nem változtatnak klímapolitikájukon, akkor hamarosan a „vörös kód” közelébe érünk, ahonnan már visszafordíthatatlan károkat fogunk okozni a bolygó klímájában.

Ezt a jelentést olvasva, és a gyerekei jövőjét féltve vágott neki egyedül éhségsztrájkjának novemberben Guillermo Fernandez.

Az édesapa egészen csütörtökig mindennap Bernben, a parlament előtt ült egy táblával a kezében, melyen azt olvashattuk, hogy „éhségsztrájk a gyermekeink klímájáért”.

A több mint egy hónapos demonstráció ideje alatt számtalan tudós állt ki Fernandez mellett.

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: merce.hu
Vissza
Hírfolyam