2022. augusztus 13., Ipoly
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Műholdakkal lepleznék le a legnagyobb kibocsátókat

Al Gore amerikai politikus, környezetvédelmi aktivista szerint a szén-dioxid-kibocsátás visszaszorítása érdekében mesterséges intelligenciájú, szenzoros műholdakkal kellene feltérképezni az üvegházhatású gáz fő forrásait.

A Mandiner cikke Al Gore MSNBC-nek a klímacsúcshoz kapcsolódóan adott interjúját idézve ismerteti: a technológia mögé már fel is sorakozott az úgynevezett Climate TRACE koalíció.

300 műholddal, több mint 11 000 földi, légi és vízi érzékelővel és a mesterséges intelligencia felhasználásával folyamatos megfigyelés alatt tartanák a Földet.

A megfigyelések alapján infravörös térképen megállapítható lenne, hogy pontosan honnan származnak az üvegházhatást okozó gázok.

Az adatok birtokában pedig „a befektetők, kormányok és a civil társadalmi aktivisták rendelkezni fognak azokkal az információkkal, amelyek szükségesek ahhoz, hogy az adott szereplőket felelősségre vonják a tevékenységük miatt” – mutatott rá Al Gore.

Forrás: MSNBC/youtube.com
Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: mandiner.hu
Vissza
Hírfolyam