2022. január 26., Paula, Vanda
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Műholdakkal lepleznék le a legnagyobb kibocsátókat

Al Gore amerikai politikus, környezetvédelmi aktivista szerint a szén-dioxid-kibocsátás visszaszorítása érdekében mesterséges intelligenciájú, szenzoros műholdakkal kellene feltérképezni az üvegházhatású gáz fő forrásait.

A Mandiner cikke Al Gore MSNBC-nek a klímacsúcshoz kapcsolódóan adott interjúját idézve ismerteti: a technológia mögé már fel is sorakozott az úgynevezett Climate TRACE koalíció.

300 műholddal, több mint 11 000 földi, légi és vízi érzékelővel és a mesterséges intelligencia felhasználásával folyamatos megfigyelés alatt tartanák a Földet.

A megfigyelések alapján infravörös térképen megállapítható lenne, hogy pontosan honnan származnak az üvegházhatást okozó gázok.

Az adatok birtokában pedig „a befektetők, kormányok és a civil társadalmi aktivisták rendelkezni fognak azokkal az információkkal, amelyek szükségesek ahhoz, hogy az adott szereplőket felelősségre vonják a tevékenységük miatt” – mutatott rá Al Gore.

Forrás: MSNBC/youtube.com
Neked ajánljuk
Egy kultikus fenyőfa mesébe illő megmenekülése Oroszország is szén-dioxid-adórendszer kialakításán dolgozik Tonga: Két nap alatt két kitörés, szökőár, szennyezett ivóvíz és levegő Először a város határait vésték kőbe, most pedig betiltották a benzinkútnyitást Különleges medúzák lepték el az ausztrál partokat
Tovább a forrásra: mandiner.hu
Vissza
Hírfolyam