2022. január 18., Piroska
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Újabb melegrekordot hozott a január

Kedden, január 4-én Drávaszabolcson 15,7 Celsius-fokot mértek.

Az eddigi csúcsot jelentő 15,6 fokot 1949-ben Ásotthalomnál mérték – ismertette a meteorológiai szolgálat közleménye alapján a Telex.

Az abszolút szélső, azaz az átlagtól jelentősen eltérő értékek többnyire csak egy-egy földrajzi helyre és rövid időszakra vonatkoznak.

Ilyenek jellemzően akkor alakulnak ki, mikor különféle meteorológiai jelenségek véletlenszerűen esnek egybe, vagy csak bizonyos lokális hatások erősödnek meg.

A szélsőséges értékek mérése azonban nem minden esetben tekinthető pontosnak, mivel a 20. század során, a mérések kezdetén, csak kézírással jegyezték fel az adatokat. Emiatt előfordulhatott, hogy hibás adatok maradtak fent az utókornak, és a mérttől eltérő hőmérsékleti érték volt az országban – mutatott rá a meteorológiai szolgálat.

Virágzik a repce a tavaszias melegben a Zala megyei Hahót határában 2022. január 4-én
Fotó: MTI/Varga György 
Neked ajánljuk
A gombák hálózatait is veszélybe sodorjuk, pedig fontos szövetségeseink A kibocsátáscsökkentés 70 százaléka elérhető a már meglévő, bevált és versenyképes technológiákkal Látványos vízi városrésszel alkalmazkodik a klímaváltozáshoz Amszterdam Részletes „szemétkisokost” tett közzé az MNB A klímaváltozás súlyos károkat okoz az északi-sarkvidéki infrastruktúrában
Tovább a forrásra: telex.hu
Vissza
Hírfolyam