2022. január 18., Piroska
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Alacsony a német klímapolitika támogatottsága

Egy év végi felmérés alapján a németek többsége szerint a kormánynak leginkább a koronavírus elleni harcra és a nyugdíjak védelmére kellene összpontosítana – a klímavédelmet kevésbé tartják prioritásnak.

A Bild am Sonntag német hetilap felmérésében, amelyet az Insa közvélemény-kutató intézet készített december végén, a 2004 megkérdezett személy 61 százaléka gondolja úgy, hogy a pandémia legyőzése a koalíció első számú feladata, és 60 százalékuk szerint a nyugdíjak védelme áll a fontossági sorrend második helyén.

A felmérésben részt vevők nagy része azt várja el a berlini kormánytól, hogy fordítson figyelmet az idősotthonokban jelentkező munkaerőhiányra, a megfizethető lakhatásra és az energiaárak növekedésének a csökkentésére.

A klímavédelmet az emberek csak a hatodik helyre sorolják a prioritások terén.

A saját megélhetésükkel kapcsolatos aggodalmak közvetlenül érintik a polgárokat, így ezek jobban foglalkoztatják őket, mint az éghajlatváltozás következményeivel kapcsolatos félelmeik, amelyek gyakran távolabbi problémáknak tűnnek – elemezte a közvélemény-kutatás eredményeit Hermann Binkert, az INSA ügyvezető igazgatója.  

Neked ajánljuk
A gombák hálózatait is veszélybe sodorjuk, pedig fontos szövetségeseink A kibocsátáscsökkentés 70 százaléka elérhető a már meglévő, bevált és versenyképes technológiákkal Látványos vízi városrésszel alkalmazkodik a klímaváltozáshoz Amszterdam Részletes „szemétkisokost” tett közzé az MNB A klímaváltozás súlyos károkat okoz az északi-sarkvidéki infrastruktúrában
Tovább a forrásra: magyarnemzet.hu
Vissza
Hírfolyam