2022. augusztus 8., László
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Újra várja a klímavédelmet szolgáló innovációkat Vilmos herceg

Csütörtökön arra szólították fel a feltalálókat a világ minden tájáról, hogy küldjenek jelöléseket az éghajlatváltozás elleni küzdelem új módszereinek megtalálását ösztönző Earthshot-díjra.

Vilmos herceg és jótékonysági alapítványa, a The Royal Foundation 2020-ban alapította a díjat, amelynek neve John F. Kennedy 1962-ben tartott „Moonshot”-beszédére céloz, amelyben az amerikai elnök arra szólította fel az amerikaiakat, hogy az évtized végére jussanak el a Holdra.

A díjat 2030-ig évente öt győztesnek ítélik oda. A maga nemében ez a legnagyobb presztízsű elismerés:

minden egyes győztes egymillió font (431 millió forint) támogatást kap ötlete továbbfejlesztésére és megvalósítására.

Az idei díjakat olyan projekteknek szánják, amelyekkel jelentős eredményeket lehet elérni a következő néhány évben.

Ezek közé sorolták a személyszállítást, a környezetet helyreállító mezőgazdaságot, a környezetszennyezés és az energiafelhasználás minimalizálására tervezett épületeket, és az olyan kezdeményezéseket, amelyek meghosszabbítják a ruházat, az élelmiszer és a műanyag termékek élettartamát.

Vilmos herceg hangsúlyozta, hogy nagyon várja az idei jelöléseket, amelyek segítenek fenntarthatóvá tenni a bolygót, és megőrizni a világot a következő generációk számára.

Forrás: The Royal Family Channel/youtube.com
Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam