2022. május 21., Konstantin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Hatalmas zöldfolyosó jöhet létre Budán

A Budai Zöld Korridor terveit Fürjes Balázs fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár osztotta meg közösségi oldalán.

A tervek szerint a zöld területek növelésével, tisztásokkal, pihenőterekkel és új fák ültetésével hoznák létre a korridort, amely a Városmajor, az Ördög-árok, a Vérmező, a Tabán és a Gellért-hegyi parkok összefűzésével valósul majd meg.

A zöldfolyosóval a levegő minőségét javítanák, valamint sportolási lehetőségeket is biztosítanának a lakosoknak.

A beruházás összefüggő vízfelületet kapna, a forgalom enyhítésével egyetemben: tilos lesz autóval behajtani a területre.

A kormánybiztos közlése szerint a Városmajor megújításakor több helyen feltörik a betont, és növelik a park zöldjét: tisztásokat, gondozott pihenőtereket hoznak létre, és új fákat is ültetnek. Buda másik nagy zöld parkjával, a szomszédos Vérmezővel pedig szorosabb gyalogos és kerékpáros kapcsolatot alakítanak ki.

Fotó: Fürjes Balázs/facebook.com
Neked ajánljuk
Legalább kétezer embert kényszerítettek otthonuk elhagyására az arizonai erdőtüzek HajószezON: pénteken indul a körjárat a Dunán Mennyire segíti elő a hazai szabályozás a vállalatok felelős hulladékgazdálkodását? 25 ezer autó használt akkumulátorát dolgozza fel évente a Hydrovolt frissen nyílt üzeme Elő a gumicsizmát és a fényképezőgépet!
Tovább a forrásra: forbes.hu
Vissza
Hírfolyam