2022. május 21., Konstantin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Napok óta küzdenek a lángoló erdővel a svájci tűzoltók az olasz határ közelében

A rendőrség tájékoztatása szerint a dél-svájci Ticino kantonban rendkívül erős a szél és nagy a szárazság, emiatt a lángok szélsebesen terjednek.

Két napja küzdenek egy erdőtűz lángjaival a svájci tűzoltók a Lago Maggiore tó közelében, az olasz határtól nem messze, 45 embert ki is kellett telepíteni – tudatta hétfőn a helyi rendőrség.

A tűz mintegy hat hektáron lángol, és az érintett területet nagyon nehéz megközelíteni. Helikopterekkel próbálják megfékezni a tüzet.

„Jelenleg nem az a cél, hogy a szó szoros értelmében eloltsuk a tüzet, hanem hogy megakadályozzuk a terjedését”

– mondta a svájci tévének Samuele Barenco tűzoltóparancsnok.

Svájcban a leggyakrabban tavasszal keletkeznek erdőtüzek, és a legtöbbször az ország most is érintett déli részein. Az elmúlt 20 évben a svájci hatóságok évente átlagosan 90 erdőtüzet jegyeztek fel. Az esetek többségében emberi hanyagság okoz tüzet, de az erdőtüzek valamivel több mint egytizedét szándékos gyújtogatás okozza.

Fotó: MTI/EPA/Gabriel Putzu
Neked ajánljuk
Intenzív erdőtüzek, árvizek és extrém hőség – ilyen volt a Kopernikusz jelentése szerint 2021 Idén már csaknem 890 ezer hektárnyi erdő és sztyeppe égett le Mongóliában Kevés a víz: betiltják a gyepet Las Vegasban Mennyire segíti elő a hazai szabályozás a vállalatok felelős hulladékgazdálkodását? 25 ezer autó használt akkumulátorát dolgozza fel évente a Hydrovolt frissen nyílt üzeme
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam