2022. május 21., Konstantin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Okosvárosprojekt valósult meg Monoron

Az MVM Optimum és a város önkormányzatának együttműködésével megvalósított fejlesztés részeként okosvilágítási rendszert építettek ki, és okospadokat helyeztek a település utcáira, tereire.

Az MVM Optimum Zrt. MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a társaság LED-es fényforrásokat szerelt fel, illetve a lámpaoszlopokat olyan környezeti szenzorokkal is ellátta, amelyek alkalmasak a légnyomás figyelésére, a levegő minőségének, hőmérsékletének, páratartalmának mérésére is.

A 2772 darab új lámpaoszlop a környezeti fény erősségét is mérni tudja, és forgalomszámlálásra is képes.

A rendszer a környezeti fényerősség és az adott útszakaszra jellemző forgalom intenzitása alapján automatikusan szabályozza a fényforrások bekapcsolását és a működési fény erősségét, meghibásodásnál pedig azonnal jelzi a hiba típusát és helyét az üzemeltetőnek.

A projektben szükség volt a közvilágítás bővítésére 9 helyszínen, ehhez az MVM-csoport több mint 800 méter közvilágítási szabadvezetéket épített, és csaknem 400 méter földkábelt fektetett le a városban.

A kihelyezett 6 darab okospad USB-porttal van ellátva, publikus WiFi-hálózat érhető el a padok közvetlen közelében, és egy részükön kerékpártároló is található.
A projekt részeként a Kis-Tó park futóköre is napelemes kandelábereket kapott.

Monori városkép (2017) Fotó: Zemszo/Wikimedia Commons/cc by
Neked ajánljuk
Egyelőre az összes ország adós a glasgow-i klímacsúcson tett ígéretének teljesítésével Klímavédelmi sikert ünnepelhet Tasmánia Ürge-Vorsatz Diána: Nem kell visszaköltöznünk a barlangokba, de mielőbb cselekednünk kell Mennyire segíti elő a hazai szabályozás a vállalatok felelős hulladékgazdálkodását? 25 ezer autó használt akkumulátorát dolgozza fel évente a Hydrovolt frissen nyílt üzeme
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam