2022. május 20., Bernát, Felícia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az energia drágulásának ellensúlyozása során is gondol a környezetre Bécs

Egy átlagos bécsi háztartás számára az elmúlt időszak energiaár-emelkedései éves szinten 500 eurós pluszkiadást jelentenek. Ennek ellensúlyozására a bécsi városvezetés több mint 124 millió eurós rezsitámogatási csomagot állított össze.

A kompenzációs csomag három részből tevődik össze. Az alacsony jövedelmű háztartások támogatására összesen 50 millió euró áll rendelkezésre. Ennek keretében 2022 második negyedévében 262 ezer bécsi háztartás kap automatikusan egyszeri 200 euró rezsitámogatást.

Bécs ezenkívül támogatja a régi épületek energetikai felújítását, az energiahatékony új épületek építését, valamint az ökológiailag fenntartható energiatermelő berendezések létesítését – mint például a napelemek.

Erre a célra 48,3 millió euró áll rendelkezésre. Az energiaszegénységtől sújtottaknak és azoknak, akiknek hátraléka van az energiaszolgáltatóknál, összesen 26 millió eurót különítettek el. Becslések szerint az érintett háztartások száma 200 ezer felett lehet.

„Ezzel a csomaggal gyorsan, társadalmilag érzékenyen és egyszerre célzottan tudunk reagálni” – mondta Michael Ludwig bécsi polgármester a most kidolgozott rezsitámogatási csomagról.

Fotó: rustamank/iStock Editorial/Getty Images Plus
Neked ajánljuk
Egyelőre az összes ország adós a glasgow-i klímacsúcson tett ígéretének teljesítésével Klímavédelmi sikert ünnepelhet Tasmánia A hidrogén használata fordítva is elsülhet Melegedő óceánokra és rekordmagas metánszintre figyelmeztet a WMO Metrózni fejedelmi élmény
Tovább a forrásra: piacesprofit.hu
Vissza
Hírfolyam