2022. május 20., Bernát, Felícia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Évi 230 tonnával csökkenti műanyag-felhasználását a Coca-Cola

A vállalat fenntarthatósági vállalásai között szerepel, hogy 2030-ra a felhasznált PET-palackok és alumíniumdobozok 100 százalékának megfelelő mennyiséget gyűjtenek be és hasznosítanak újra, emellett csomagolásaikon és kampányaikon keresztül az újrahasznosítást és a szelektív hulladékgyűjtést népszerűsítik – írta a Coca-Cola Magyarország.

A Coca-Cola Magyarország több mint 800 millió forintos beruházással éves szinten közel 230 tonnával csökkenti a műanyagfelhasználását az országban – közölte a vállalat szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint a társaság a 4-es és 6-os kiszerelésű multipack alumíniumdobozok esetében használt korábbi zsugorfóliát innovatív technológia révén 100 százalékban újrahasznosítható kartoncsomagolásra cseréli.

A technológia lényege az, hogy egy erős kartonpapír tető fogja össze a megadott kiszerelésben értékesített alumíniumdobozokat.

A Coca-Cola HBC-csoport az innováció révén 15 millió euró értékű befektetésével az Európai Unióban évente hozzávetőlegesen 2000 tonnával csökkenti a műanyagfelhasználását csoportszinten.

A New Plastics Economy adatai szerint a világ legnagyobb üdítőital-gyártó cégének műanyagcsomagolóanyag-felhasználása meghaladja évente a 3 millió tonnát. 2020-ban a Break Free From Plastic mozgalom sorozatban harmadszor tette a legnagyobb mértékű műanyagszennyezést okozó vállalatok objektív rangsorának élére a Coca-Colát.

Fotó: SOPA Images/Getty Images
Neked ajánljuk
Ifj. Chikán Attila: Most van itt a cselekvés ideje Felgyorsítja klímastratégiájának végrehajtását az Allianz-csoport Beváltotta az MNB reményeit a Zöldotthon program Melegedő óceánokra és rekordmagas metánszintre figyelmeztet a WMO Metrózni fejedelmi élmény
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam