2022. május 21., Konstantin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Műanyag-újrahasznosító vállalatot vásárolt a Mol

A Mol-csoport felvásárolta a ReMat Zrt.-t, Magyarország piacvezető műanyag-újrahasznosító vállalatát, amely kommunális és ipari hulladékot használ fel regranulátum előállítására.

A Mol egy erős portfólió kiépítésén dolgozik a műanyag-újrahasznosítás és az integrált hulladékkezelés területén, összhangban stratégiai céljával, hogy vezető szerepet töltsön be az alacsony szén-dioxid-kibocsátású körforgásos gazdaságban Kelet-Közép-Európában – idézi a vállalat közleményét az ado.hu.

A vásárlással a Mol teljes műanyag-újrahasznosító kapacitása – a korábban megvásárolt németországi Aurora Kunststoffe Gmbh-val együtt – évi 40 000 tonnára emelkedik.

A ReMat Magyarországon piacvezető a műanyagok újrahasznosításában, amelyhez kommunális és ipari eredetű műanyaghulladékot használ fel – kapacitása 25 000 tonna. Vezető gyártók automata szelektáló rendszerével, tisztító és regranuláló berendezéseivel rendelkezik.

A felvásárlással a Mol képes lesz egyedi igényeknek megfelelő műanyag és újrahasznosított megoldásokat kifejleszteni, hogy teljesíteni tudja ügyfelei egyre növekvő igényét az újrahasznosított anyagok iránt.

Fotó: MTVA/Bizományosi: Faludi Imre

A Mol tavaly februárban indította el „Shape Tomorrow” 2030+ fenntarthatósági stratégiáját, amelynek egyik fő pillére a körforgásos gazdaság integrálása, ezért a vállalat egymilliárd dollárt fektet be a következő öt évben alacsony szén-dioxid-kibocsátású és fenntartható projektekbe. A hulladékok feldolgozása és hasznosítása az új fenntartható megközelítés egyik kulcseleme.

Neked ajánljuk
Ifj. Chikán Attila: Most van itt a cselekvés ideje Felgyorsítja klímastratégiájának végrehajtását az Allianz-csoport Zöldhidrogénüzem épül Százhalombattán Mennyire segíti elő a hazai szabályozás a vállalatok felelős hulladékgazdálkodását? 25 ezer autó használt akkumulátorát dolgozza fel évente a Hydrovolt frissen nyílt üzeme
Tovább a forrásra: ado.hu
Vissza
Hírfolyam