2022. május 21., Konstantin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Április 20-ig jelentkezhetnek az önkormányzatok a Mol faültetési pályázatára

Április 20-áig várják a 10 ezer lakosúnál nagyobb települések önkormányzatainak jelentkezését a Mol–Új Európa Alapítvány első fenntarthatósági pályázatára. A program két fázisában idén 7000 fát ültetnek el országszerte, 16 fafajtából, helyszínenként akár 70 darab sorfát lehet igényelni.

Az alapítvány az Agrárminisztériummal, a Megyei Jogú Városok Szövetségével és az Országos Erdészeti Egyesülettel együttműködve hirdette meg a programsorozat első szakmai akcióját, a VárosFa Program elnevezésű kezdeményezését, amelynek nyitányaként márciusban már több mint 400 sorfát elültettek a mintaültetéseken.

A pályázat keretében az amerikai és ezüst hárs, fehér eper, gömb szilvafa, korai juhar, a királydió mellett további tíz fafajtából igényelhet minimum 30, maximum 70 darabot azon magyarországi, 10 ezer lakosúnál nagyobb település önkormányzata, amely április 20-ig regisztrál a programra.

A sikeres regisztrációt követően az igénylések benyújtására április 25. és május 20. között lesz lehetőség. Minden város csak egyszer regisztrálhat, ültetési helyszínként azonban akár 10 különböző közterületet vagy akár oktatási intézményt is megjelölhet.

Az igényeket az alapítvány és program szakmai partnere, az Országos Erdészeti Egyesület beérkezési sorrendben ellenőrzi és bírálja el – derül ki a Mol MTI-hez eljuttatott közleményéből.

Fotó: lovelyday12/iStock/Getty Images Plus
Neked ajánljuk
Egyelőre az összes ország adós a glasgow-i klímacsúcson tett ígéretének teljesítésével Klímavédelmi sikert ünnepelhet Tasmánia Ürge-Vorsatz Diána: Nem kell visszaköltöznünk a barlangokba, de mielőbb cselekednünk kell Rekordmeleget hozott a május Franciaországban Lépésről lépésre halad Japán afelé, hogy valóban az óceánba engedjék a fukusimai szennyvizet
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam