2022. május 25., Orbán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Palackból építettek üvegházat a győri iskolások

Az üvegházba növényeket ültetnek, amit a szenzoros rendszerrel locsolnak.

Különleges vállalkozás a győri Révai Miklós Gimnáziumban – nemrég egy üvegházat építettek PET-palackokból. Az ezerhatszáz, másfél literes újrahasznosított hulladék jó célt szolgált, a kis ház már áll az iskola udvarán – írja Kisalföld.

Tóth László, a Révai Miklós Gimnázium földrajz és történelem szakos tanára szerint a diákok megtanulták:

ha valamit már nem használunk, az nem lesz azonnal hulladék.

Február közepén álltak elő a pontos tervekkel, a diákok pedig szinte napok alatt előteremtették a palackokat. Nem is keveset: a négy négyzetméteres házikó mintegy ezerhatszáz PET-palackból készülhetett el.

A tetőről egy csapadékvíz-terelő ereszcsatornát is készítettek, ami egy kétszáz literes hordóba gyűjti össze az esővizet. Az üvegház tetejére egy napelem kerül, majd szenzorok segítségével a belső részben kialakítanak egy automatikus öntözőrendszert is. 

Fotó: Galina Shafran/iStock/Getty Images Plus

A projekt nemcsak örömöt szerzett a diákoknak, hanem felhívta a figyelmüket az ökotudatosságra is: a projekt révén a gyakorlatból tanulhatnak meg sok mindent a tankönyvek helyett.

Az iskolának nem ez az egyetlen, diákokat megmozgató különleges akciója, alumínium italosdobozokból terveznek majd napkollektort, emellett az iskola udvarának vaskerítését szeretnék átalakítani zöld felületté.

Neked ajánljuk
Rajzold meg a te fenntartható Balatonodat! Műholdas internettel akar segíteni Elon Musk a vadonban (videóval) A helytelen földhasználat és az aszályok is növelik az Irakot sújtó porviharok gyakoriságát Újbuda sem maradt új Bubi-állomások nélkül Új óriásszalamandra-fajra bukkantak Kínában (videóval)
Tovább a forrásra: kisalfold.hu
Vissza
Hírfolyam