2022. május 26., Evelin, Fülöp
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Fiatal innovátorok fenntartható megoldásainak megszületése felett bábáskodik a Telekom

Lokális környezeti kihívásokra keresnek kreatív válaszokat a Green Lab powered by Telekom Kraft résztvevői. Az újító fiatalokból álló hat csapatot a Telekom szakmai mentorálásával, a MasterCard, a TMF Group és az Ashoka munkatársainak közreműködésével készítik fel a fenntarthatósági problémák megoldására.

Digitálisan fenntartható települések tervezése, környezetbarát ételrendelés, zöld irodák kialakítása, fenntarthatósági edukáció – ezeken a környezetvédelmi kihívásokon dolgoznak a Green Lab powered by Telekom Kraft fiatal innovátorokból álló csapatai.

A környezeti kihívásokat, amelyekre választ keresnek, önállóan választották, a megoldások kidolgozásához viszont professzionális támogatást kapnak a program szakmai partnereitől.

A Telekomtól edukátori és mentori segítségre, a társadalmi vállalkozások sikerre vitelében tapasztalt Ashokától projektmenedzsmentre és a MasterCardtól további mentorokra számíthatnak a résztvevők.

A 17–35 év közötti, a környezetért tenni akaró fiatalokra egy 4–5 hónapos fejlesztési időszak vár. A 2–5 fős csapatok az ötleteik üzleti tervvé fejlesztéséhez a Telekom Kraft programjának kiforrott eszközrendszerét használhatják.

A csapatok tagjai tanulmányaikat és tapasztalatukat tekintve is különbözőek: vannak köztük közgazdász, szociológus, de élelmiszermérnök végzettségűek, egyetemisták és többéves szakmai tapasztalattal rendelkezők is. A kiválasztott hat csapat közül kettő a hatékony fenntarthatósági edukáción, kettő a digitálisan fenntartható települések témáján, egy-egy pedig a hulladékmentes iroda és a környezetbarát ételrendelés megvalósításán dolgozik.

A Service Design-alapú fejlesztési folyamat workshopjai során a csapatok előbb a kiválasztott kihívások mibenlétével, illetve a megoldáshoz szükséges elméleti háttérrel ismerkednek meg. Ezután a megszerzett tudást a saját projektjük kidolgozásában, az üzleti terv összeállításában a gyakorlatban is alkalmazzák. A Green Lab powered by Telekom Kraft záróeseményén minden csapat bemutatja a projektjét, a legkiemelkedőbbek pedig hosszú távú szakmai és anyagi támogatásban részesülnek.

Fotó: Petmal/iStock/Getty Images Plus
Neked ajánljuk
Ifj. Chikán Attila: Most van itt a cselekvés ideje Felgyorsítja klímastratégiájának végrehajtását az Allianz-csoport Beváltotta az MNB reményeit a Zöldotthon program Sokallják a 480 farkast Svédországban, 170-re akarják csökkenteni Nemcsak a hordozórakéták, de a kibocsátásuk is az eget veri
Tovább a forrásra: nuus.hu
Vissza
Hírfolyam