2022. május 27., Hella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Műholdak segíthetnek pontosabban nyomon követni a klímavédelmi erőfeszítéseket

A klímavédelmi intézkedések nyomon követése érdekében az egyes országok az UNFCCC-nek jelentik az üvegházhatású gázok kibocsátását, amely az éghajlatváltozás elleni küzdelem globális fellépéséért felelős testület. Bár a pontos és következetes jelentéstétel kulcsfontosságú, nagyon kevés ország használja ki a Föld-megfigyelő műholdak adatait becsléseik ellenőrzésére és javítására.

 Az országok az ágazati alapú tevékenységekre vonatkozó becsléseket használják az üvegházhatású gázokról szóló nemzeti jelentéseik összeállításához és a párizsi éghajlatváltozási megállapodásban vállalt szén-dioxid-csökkentési kötelezettségeik teljesítése terén elért előrehaladás bemutatásához – ismertette az Environmental News Network nyomán a Greendex.

A tudósok most új módszereket dolgoztak ki az üvegházhatást okozó gázok nemzeti nyilvántartásainak az űrből végzett független mérésekkel való összehasonlítására.

Az üvegházhatású gázok, például a szén-dioxid és a metán kibocsátásának csökkentése egyértelműen kiemelkedő fontosságú az éghajlatváltozás legsúlyosabb hatásainak elkerülése érdekében.

Ahhoz azonban, hogy megértsük, hogy az enyhítési stratégiák valóban elérik-e a csökkentési célokat, a kibocsátás pontos mérése kulcsfontosságú.

Fotó: imaginima/iStock/Getty Images Plus
Neked ajánljuk
A karbonkibocsátás korlátozása önmagában kevés lesz Egyelőre az összes ország adós a glasgow-i klímacsúcson tett ígéretének teljesítésével Klímavédelmi sikert ünnepelhet Tasmánia Sokallják a 480 farkast Svédországban, 170-re akarják csökkenteni Nemcsak a hordozórakéták, de a kibocsátásuk is az eget veri
Tovább a forrásra: greendex.hu
Vissza
Hírfolyam