2022. május 21., Konstantin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Föld napján a Google is a klímaválságra figyelmeztet

A Google nyitólapján látható műholdképek a klímaválságra hívják fel a figyelmet, hogy a felhasználókat az emberi tevékenység éghajlatra és környezetre gyakorolt hatására emlékeztessék.

A Föld napja alkalmából kiadott Google doodle négy gifből áll, amelyeket az Ocean Agency nonprofit szervezet által biztosított műholdfelvételek és fotók alapján készítettek.

A sokkoló felvételek a tanzániai Kilimandzsáró csúcsáról visszahúzódó gleccsereket mutatják 1986 decembere és 2020 között, valamint a grönlandi Sermersooq gleccsereinek olvadását 2000 decembere és 2020 között. Más képek az ausztráliai Nagy-korallzátonyon készültek, és a korallfehéredést ábrázolják 2016 márciusa és 2017 októbere között, továbbá a németországi Elendben zajlott erdőirtást dokumentálják 1995 decembere és 2020 között.

A Google által közzétett képek a vállalat szerint „arra ösztönöznek mindenkit, hogy ha látszólag apróságot is, de tegyen valamit, ami segít a Földünkön”.

Lesley Hughes éghajlati tanácsadó, a sydney-i Macquarie Egyetem biológiaprofesszora szerint a képek jól tükrözik a legutóbbi klímacsúcs jelentését, és fontosak a figyelemfelkeltés szempontjából. Fontosnak tartja, hogy az embereket emlékeztessék rá, csak azért, mert szép nap van, az éghajlatváltozás nem tűnt el.

Fotó: SOPA Images/Getty Images
Neked ajánljuk
A fásítás nem csodaszer Ezek a városok vesznek részt az unió kísérleti klímavédelmi programjában Veszélyes ötletek a klímaválság megoldására (videóval) Rekordmeleget hozott a május Franciaországban Lépésről lépésre halad Japán afelé, hogy valóban az óceánba engedjék a fukusimai szennyvizet
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam