2022. május 21., Konstantin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Egyre több erdőtűzzel küzd az Egyesült Államok

Az utóbbi években egyre nagyobb és intenzívebb erdőtüzek alakulnak ki az Egyesült Államokban. Nebraska és Kansas után most Arizonában és Új-Mexikóban küzdenek a tűzoltók a lángokkal. 

Egyszerre több helyen is küzdenek az erdőtüzekkel a tűzoltók az Egyesült Államokban, mivel a szárazság és az erős szél miatt rendkívül gyorsan terjednek a lángok Arizona és Új-Mexikó államban – derül ki az Euronews beszámlójából.

Korábban Nebraska és Kansas határán 180 négyzet-kilométernyi területen pusztított a tűz, főként mezőkön és mezőgazdasági területeken.

Forrás: euronews (magyarul)/youtube.com

Az Egyesült Államokban egyre nagyobb kiterjedésű és egyre intenzívebb erdőtüzek alakulnak ki, ráadásul az év egyre hosszabb időszakában. Kutatások szerint ennek fő oka a globális felmelegedéssel összefüggő hőség és szárazság.

Az erdőtűz nyomai Arizona államban
Fotó: MTI/AP/Bill Wells
Neked ajánljuk
A fásítás nem csodaszer Legalább kétezer embert kényszerítettek otthonuk elhagyására az arizonai erdőtüzek A koalákat védve vásárolt fel erdős vidékeket az ausztrál állam Mennyire segíti elő a hazai szabályozás a vállalatok felelős hulladékgazdálkodását? 25 ezer autó használt akkumulátorát dolgozza fel évente a Hydrovolt frissen nyílt üzeme
Tovább a forrásra: euronews.com
Vissza
Hírfolyam