2022. május 26., Evelin, Fülöp
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A mesterséges intelligencia sikeresebb lenne nálunk a környezeti kihívások kezelésében?

Egy nemzetközi kutatásban a megkérdezettek 84 százaléka úgy vélte, hogy a vállalkozások nagyobb előrelépést érnének el a fenntarthatósági és társadalmi célok felé a mesterséges intelligencia segítségével.

A 15 ország több mint 11 000 fogyasztójának és üzleti vezetőjének részvételével készült tanulmány szerint az emberek megelégelték, hogy nincs jelentős előrelépés a környezetvédelmi és a társadalmi problémák kezelésében, és úgy vélik, hogy a technológia segíthet a vállalkozásoknak sikerre vinni azt, amiben az emberek kudarcot vallottak.

A megkérdezett üzleti vezetők 96 százaléka úgy véli, hogy az emberi előítéletek és érzelmek gátolják a megfelelő döntéseket.

Sőt, a megkérdezettek 61 százaléka szerint a mesterséges intelligencia ott is sikeres lesz, ahol az emberek kudarcot vallottak.

Az amerikai Oracle és Pamela Rucker, a Harvard Professional Development intézet tanácsadója és oktatója által készített tanulmány szerint az emberek világszerte gyorsabb eredményeket szeretnének látni a fenntarthatóság és a társadalmi problémák megoldásában, és azt várják a vállalkozásoktól, hogy jó példával járjanak elöl.

Fotó: Andrey Suslov/iStock/Getty Images Plus

Jürgen Lindner, az Oracle egyik alelnöke szerint az üzleti vezetők gyakran abban a téves feltételezésben élnek, hogy vagy a nyereséget, vagy a fenntarthatóságot kell előtérbe helyezniük. „Pedig az igazság az, hogy ez nem egy zéróösszegű játszma. Ma már rendelkezésre állnak azok a technológiák, amelyekkel a szervezetek nemcsak a közösségeket és a környezetet támogathatják, hanem jelentős bevételnövekedést, költségmegtakarítást is elérhetnek” – fejtette ki.

A kutatás szerint az emberek elsősorban az egészségesebb életmód kialakításában, a bolygó megmentésében és a társadalmi egyenlőtlenségek csökkentése területén szeretnének nagyobb eredményeket látni.

Neked ajánljuk
Egyelőre az összes ország adós a glasgow-i klímacsúcson tett ígéretének teljesítésével Klímavédelmi sikert ünnepelhet Tasmánia Ürge-Vorsatz Diána: Nem kell visszaköltöznünk a barlangokba, de mielőbb cselekednünk kell A helytelen földhasználat és az aszályok is növelik az Irakot sújtó porviharok gyakoriságát Újbuda sem maradt új Bubi-állomások nélkül
Tovább a forrásra: hirado.hu
Vissza
Hírfolyam