2022. május 21., Konstantin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Hány fa tudja ellensúlyozni egy város kibocsátását?

A Compare the Market 2021-ben megvizsgálta a világ fővárosainak szén-dioxid-kibocsátását, hogy kiszámíthassa, hány fára lenne szükség annak ellensúlyozásához.

A tanulmány a globális szén-dioxid-kibocsátás-adatbázis, a Global Carbon Altas adatai alapján készült, amely a közlekedés, az ipari tevékenység, a hulladék és helyi erőművek kibocsátását méri és összegzi – ismertette az Inhabitat alapján az Impress Magazin.

A 10 legnagyobb szén-dioxid-kibocsátó főváros közül 5 Ázsiában található.

Peking, Szingapúr, Hongkong, Tokió és Szöul együttesen 219,506,539 tonna szén-dioxidot bocsát ki évente, ennek semlegesítéséhez összesen 40-45 millió fára lenn szükség.

Pekingnek 15 millió, Szingapúrnak 9 millió, Hongkongnak 9 millió, Tokiónak 5,5 millió, Szöulnak 5 millió fát kellene ültetnie minden évben. A TOP10-es lista másik öt fővárosa Isztambul, Lagos, Santiago, London és Mexikóváros.

A világ egyik legzöldebb államában, Izlandon mindössze évente 70 ezer fa elültetésére lenne szükség, hogy Reykjavík 350 ezer tonnányi CO2 kibocsátását semlegesítse.

Fotó: LeeYiuTung/iStock/Getty Images Plus
Neked ajánljuk
A fásítás nem csodaszer Ezek a városok vesznek részt az unió kísérleti klímavédelmi programjában Veszélyes ötletek a klímaválság megoldására (videóval) Mennyire segíti elő a hazai szabályozás a vállalatok felelős hulladékgazdálkodását? 25 ezer autó használt akkumulátorát dolgozza fel évente a Hydrovolt frissen nyílt üzeme
Tovább a forrásra: impressmagazin.hu
Vissza
Hírfolyam