2022. május 19., Ivó, Milán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Felgyorsítja klímastratégiájának végrehajtását az Allianz-csoport

A biztosítótársaság az alaptevékenységével és a működésével kapcsolatban is új kötelezettségvállalásokat jelentett be. A csoport 2015-ben kezdte korlátozni a szénalapú üzleti modellek finanszírozását, amit 2018-ban a biztosítások korlátozása követett. 2040-re terveik szerint teljesen kivonulnak a szénalapú üzletágból.

A biztosító és vagyonkezelő csoport MTI-hez elküldött közleménye szerint a vállalat az eredetileg tervezett 2050 helyett már 2030-ra nettó zéróra csökkenti az Allianz-csoport több mint 70 piacon működő telephelyeiről és tevékenységeiből származó üvegházhatású gázok kibocsátását.

A cégcsoport befektetési, illetve vagyon- és felelősségbiztosítási üzletága 2023. január 1-jétől nem finanszíroz és nem biztosít egy telephelyen vagy önállóan folytatott, kőolajjal és egyes, földgázzal kapcsolatos tevékenységeket, az Északi- és a Déli-sarkvidéket érintő kőolajjal és földgázzal összefüggő tevékenységeket, illetve extranehéz kőolajjal kapcsolatos és ultramélytengeri tevékenységeket.

Az Allianz-csoport a vállalati szintű biztosítások és befektetések előfeltételeként 2025 elejére a legnagyobb szénhidrogén-termelőktől is határozott kötelezettségvállalást fog megkövetelni a 2050-re elérendő nettó zéró kibocsátást illetően.

A csoport elkötelezett amellett, hogy aktívan előmozdítsa a megújuló energiaforrásokra való átállást, amelyhez a vállalatcsoport megújuló energiaforrásokra vonatkozó jelentős biztosítási és befektetési kapacitása, illetve kockázatvállalási hajlandósága is hozzájárul – közölték, hozzátéve, hogy a kőolaj- és földgázipari vállalatok zöldenergiával kapcsolatos projektjeit az Allianz-csoport semmilyen módon nem fogja korlátozni.

Fotó: MTVA/Bizományosi: Branstetter Sándor
Neked ajánljuk
Ifj. Chikán Attila: Most van itt a cselekvés ideje A fémek iránti kereslet fokozódását hozhatja a zöld átállás Beváltotta az MNB reményeit a Zöldotthon program Melegedő óceánokra és rekordmagas metánszintre figyelmeztet a WMO Metrózni fejedelmi élmény
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam