2022. május 26., Evelin, Fülöp
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A háború a klímaválság elleni küzdelemre nézve is végzetes lehet

Minél tovább tart a háború Ukrajnában, annál katasztrofálisabb következményekkel jár a klímaváltozásra – mondta John Kerry, az amerikai elnök klímavédelmi különmegbízottja.

A politikus szerint a glasgow-i klímacsúcson elért megállapodás aláírói súlyos akadályokkal állnak szemben, de még van esély arra, hogy betartsák az ott vállaltakat. Ehhez azonban nemcsak a háború mihamarabbi befejezésére, hanem az emberek közönyösségének megszűnésére is szükség van – idézi az Euronews.

„Sok ország szenved az energiaválságtól, miközben sürgősen csökkenteniük kéne károsanyag-kibocsátásukat, hogy esélyünk legyen a globális klímacél elérésére, vagyis hogy másfél Celsius-fok alatt maradjon a globális felmelegedés”

– mondta el Kerry, hozzátéve: „Ha sokáig fog tartani [a háború], az egyértelműen nehezebbé teszi ennek a célnak az elérését.”

„Ez nem könnyű, de nem szabad feladni – mondta Kerry a Guardiannek. – Nem várt akadállyal találkoztunk: a háborúval, ez pedig olyan szereplők szerencsétlen és veszélyes felbukkanásához vezetett, akik ellenérdekeltek a cél elérésében. Rajtunk múlik, hogy mennyire tudjuk ezt visszafogni, és haladni a folyamattal.”

Fotó: MTI/AP/Maksz Pszibisevszkij
Neked ajánljuk
A klímaváltozás harmincszorosára növelte a hőhullámok valószínűségét A fásítás nem csodaszer Veszélyes ötletek a klímaválság megoldására (videóval) A helytelen földhasználat és az aszályok is növelik az Irakot sújtó porviharok gyakoriságát Újbuda sem maradt új Bubi-állomások nélkül
Tovább a forrásra: euronews.com
Vissza
Hírfolyam