2022. május 28., Csanád, Emil
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Már harminc éve ismerik el „A Környezet Védelméért” munkálkodókat

Az idén 30. születésnapját ünneplő Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége szombaton tartotta hagyományos Országos Találkozóját és a Díjátadó Gálát. Ez alkalommal hirdették ki a szövetség által 1992-ben alapított „A Környezet Védelméért” Díj 2020. évi és 2021. évi nyerteseit.

A díj alapításával a szövetség célja az, hogy elismerje mindazokat, akik tevékenységükkel szolgálják a környezet védelmét, értékeinek megóvását, a környezeti terhelés csökkentését, a szennyezések megelőzését – azaz a fenntarthatóság és a körforgásos gazdasági modell érvényesítését.

A díjak három kategóriában (vállalkozás, ifjúsági, egyéni) kerülnek odaítélésre a szövetség elnökségének döntése alapján.

  • A 2020. évi „A Környezet Védelméért”’ Díj vállalkozás kategóriájának nyertese a Rakun Kft. lett, amely az étel el- és kiszállításához használt eldobható csomagolóanyagok helyett egy, a körforgásos gazdaságnak is megfelelő, hulladékmentes ételcsomagolási rendszert honosított meg Magyarországon.
  • A 2020. évi díj egyéni kategóriájának díját Czippán Katalin környezeti nevelési és kommunikációs szakember nyerte el, aki oktatóként, trénerként, kutatóként, stratégaként dolgozik a fenntarthatóságot szolgáló oktatás és kommunikáció területén itthon és külföldön.
  • A 2020. évi díj ifjúsági kategóriájának nyertese Deák Viktória, az MNB junior elemzője lett, aki a Magyar Nemzeti Bankban végzett gyakornoki munkája után junior elemzőként ma már a Fenntartható Pénzügyek Főosztályán dolgozik. E minőségében publikál az MNB Zöld Programjáról, valamint oktat a zöldpénzügyi egyetemi kurzusokon. 
  • A 2021. évi díj vállalkozás kategóriájának nyertese a Thermofoam Kft. lett, amely a polietilén habok előállításához alakított ki zárt körkörös gyártási folyamatot, amelyben a gyártási hulladékokból ismét újrahasználható csomagolóanyagot képes előállítani.
  • A 2021. évi díj egyéni kategóriájának nyertese Molnár Attila Dávid természetfilmes, rendező, forgatókönyvíró, tanár, a PET Kupa társalapítója és szervezője.
  • A 2021. évi díj ifjúsági kategóriájának nyertese Kovács Domokos Péter, aki 2022-ben Magyarország ENSZ ifjúsági küldötte.
„A Környezet Védelméért”’ Díj  2020-as díjazottjai  Fotó: kszgysz.hu
Neked ajánljuk
A klímaváltozás harmincszorosára növelte a hőhullámok valószínűségét Ezek a városok vesznek részt az unió kísérleti klímavédelmi programjában Mekkora gazdasági lemondással járna a hatékonyabb klímavédelem? Spanyolország korlátozza a légkondicionálást a középületekben Veszélyes invazív növény terjed az országban, a házakat is szétrepeszti
Tovább a forrásra: kszgysz.hu
Vissza
Hírfolyam