2022. június 27., László
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Rekordmeleget hozott a május Franciaországban

Számos délfrancia város tapasztalt májushoz mérten rendhagyóan magas hőmérsékleteket a héten, a meteorológiai szolgálat várakozásai szerint a 2022-es lehet a legmelegebb május a feljegyzések kezdete óta Franciaországban.

Albi, Toulouse és Montelimar városában május 18-án 33,4–33,9 fok közötti hőmérsékleteket mértek, de a nyugati és északi partvidéken is kiugróan magas adatokat regisztráltak – tájékoztatott a Meteo-France nyomán a Phys.org.

A szokatlan meleg nem most kezdődött:

az elmúlt 37 nap során Franciaországban rendre az átlagosnál magasabb hőmérsékleteket mértek.

A szakértők nagyon valószínűnek tartják, hogy ezzel az idei május lesz az eddigi legmelegebb Franciaországban, amivel egy 11 éves rekord dől meg.

Az évnek ebben a szakaszában szokatlan az ilyen hosszú, kiterjedt és intenzív meleg periódus – mondta el az AFP-nek Matthieu Sorel meteorológus.

Mivel az átlagos napi középhőmérséklet az országban nem lépte át öt egybefüggő napon keresztül a 25,3 °C-ot, hőhullámról nem beszélhetünk. Azonban az időjárás így is hatással lehet a növekedésének kulcsidőszakában lévő búzára, ami aggodalommal tölti el a francia gazdálkodókat.

Fotó: Alain Pitton/NurPhoto/Getty Images
Neked ajánljuk
Spanyolországban és Franciaországban is felszökött a hőmérséklet Aggasztóan magas hőmérséklet és erdőtüzek Spanyolországban A Lánchíd felújításának első éve egyetlen videóba csomagolva A forgalmas sztratoszféra élhetetlenebb bolygóhoz vezet Jó hírek a természetes vizek szerelmeseinek
Tovább a forrásra: phys.org
Vissza
Hírfolyam