2022. július 3., Kornél, Soma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A jövőben fenntarthatóbban gyártja az IKEA az ikonikus könyvespolcokat

A számtalan háztartásban megtalálható BILLY könyvespolcok ezentúl a körkörös gazdaság jegyében készülnek majd.

A BILLY könyvespolc az IKEA legnagyobb számban eladott és legnépszerűbb termékeinek egyike immár negyven éve. A körkörösség irányába mutató fejlesztéseknek köszönhetően a BILLY mostantól még időtállóbb lesz. 

Furnér helyett papírfólia, csökkentett hulladéktermelés, a bútorok szét-, majd újra összeszerelhetősége – az anyagok és a dizájn terén végrehajtott fejlesztések mind azt a célt szolgálják, hogy a termék még vonzóbbá, minőségibbé és tartósabbá váljon.

  • A jelenleg felhasznált furnért magas minőségű papírfólia váltja fel, ami szemet gyönyörködtető fahatású felületek kialakítását teszi lehetővé anélkül, hogy ez a tartósság vagy a karcállóság rovására kompromisszumot jelentene.
  • Emellett a BILLY új, körbefóliázott peremet kap, ami lehetővé teszi a felhasznált műanyag élzáró fólia mennyiségének csökkentését anélkül, hogy ez befolyásolná a stabilitást, a jövőben pedig a többi műanyag élzáró fóliát is papírfólia váltja fel.
  • A hátlap felerősítéséhez szükséges szögeket egymásba pattintható rögzítőelemek váltják ki. Ez a változtatás leegyszerűsíti a könyvespolc összeszerelését, emellett a javítás lehetőségeit is bővíti.
A BILLY könyvespolc gyártása során alkalmazott anyagok legnagyobb része megújuló forrásokból származik majd Fotó: ikea.com

A megújult BILLY könyvespolc több lépésben kerül piacra, először a csendes-óceáni térség áruházaiban lesz elérhető 2022 júliusától, majd 2024 januárjában a további piacokon is megjelenik.

Neked ajánljuk
Textilszűrők segíthetnek kivonni a légkörből a felesleges szén-dioxidot A klímavédelem jó üzlet is lehet Legyél te is a Vegyélhazait támogatója! Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: glamour.hu
Vissza
Hírfolyam