2022. június 27., László
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Párizsban elismerésben részesült a BudaPart fejlesztése

Három évtized után először díjaztak magyar városnegyed-fejlesztést a világ legrangosabb ingatlanfejlesztési versenyén, a FIABCI-n.

Schrancz Mihály, a városfejlesztést irányító Property Market Kft. ügyvezető igazgatója szerint az elismerésben nagy szerepe van a fenntartható, zöld, környezetbarát megoldások alkalmazásának, amelynek részeként elindult a városi parkfejlesztés következő üteme – idézte az Index.

A 32 ország 63 szakemberéből álló szakmai zsűri pozitívan értékelte a fejlesztői koncepciót, amely a közlekedés hangsúlyát az autókról a gyalogos és a biciklis forgalomra helyezi át a BudaPartban – hangsúlyozta Schrancz Mihály.

A BudaPart-projekt zöldfejlesztéseinek harmadik fázisában 3 hektárral bővül a városi park területe, amely a fejlesztés végére eléri majd a 20 hektárt, és ezzel az ötödik legnagyobb közpark lesz Budapesten.

Eddig 13,5 hektár megújítását, illetve minőségi karbantartását végezték el: 110 darab fát és 1000 négyzetméternyi cserjét telepítettek.

A projektben az irodai fejlesztéseknél energiahatékony megoldások, víztakarékos öntözés és berendezések, elektromosautó-töltők telepítése, valamint az újrahasznosított tartalmú beépített anyagok magas aránya révén érvényesítették a fenntarthatóság szempontját.

A lakóépületekben az intelligens megoldások, a beépített okosotthonrendszer, a mennyezeti fűtés és hűtés, az intelligens aljzatok és a távvezérelhető termosztátok is a környezetbarát szemléletet tükrözik.

Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László
Neked ajánljuk
Átadták a Környezetvédelmi Tudományos Ifjúsági Pályadíjakat Gyakrabban jár a reptérbusz Budapesten, de hamarosan drágább lesz a jegy A Lánchíd felújításának első éve egyetlen videóba csomagolva A forgalmas sztratoszféra élhetetlenebb bolygóhoz vezet Jó hírek a természetes vizek szerelmeseinek
Tovább a forrásra: index.hu
Vissza
Hírfolyam