2022. július 7., Apollónia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az amerikai elnök szerint a jelentősebb gazdaságoknak gyorsítaniuk kell az éghajlatváltozás elleni erőfeszítéseket

Joe Biden felszólította Kínát és más, „jelentős gazdasággal rendelkező” országokat, hogy duplázzák meg a káros éghajlatváltozás ellen tett erőfeszítéseiket, és javítsák az energiaellátás biztonságát. Hangsúlyozta: az Ukrajna elleni orosz háború nyomán tovább élesedett a klímavédelem terén is a sürgős fellépés szükségessége.

A jelentősebb gazdaságok fóruma az energiáról és éghajlatról (MEF) nevű értekezlet elnöksége alatti harmadik, virtuális találkozóját megnyitva Biden felszólította a részt vevő országokat, hogy gyorsítsák fel a metángáz kibocsátásának csökkentésére irányuló lépéseket, fogadjanak el ambiciózus célokat a nulla üvegházhatású gázt kibocsátó gépjárművekkel kapcsolatban, és működjenek együtt a nemzetközi hajózás tisztábbá tétele érdekében.

Az amerikai elnök arra is felszólította az országokat, hogy költsenek együttesen 90 milliárd dollárt (3412 milliárd forintot) a nem környezetszennyező technológiák kereskedelmére, és fejlesszenek ki új növényvédő szereket, amelyek csökkentik a mezőgazdaság károsanyag-kibocsátását, és növelik az élelmiszer-biztonságot.

Az amerikai elnök létfontosságúnak nevezte az energia- és az élelmiszerárakat világszerte meredeken megemelő háború következményeinek felszámolása érdekében folyó együttműködést.

A pénteki értekezlet volt a világ vezetőinek legnagyobb klímaügyi tanácskozása a novemberben az egyiptomi Sarm es-Sejkben tartandó COP27 éghajlatváltozási konferencia előtt.

A Fehér Ház közlése szerint Joe Biden és Abdel-Fattáh esz-Szíszi egyiptomi elnök hamarosan közös erőfeszítést jelentenek be az éghajlatváltozással kapcsolatos afrikai fellépés érdekében.

Fotó: MTI/AP/Evan Vucci
Neked ajánljuk
Nem sikerült megállapodni a rászoruló országok kártérítéséről Hazánk 2024-re teljesítheti a 2030-ra kitűzött klímacélokat A forgalmas sztratoszféra élhetetlenebb bolygóhoz vezet Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam