2021. január 26., Paula, Vanda
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás
Közlekedés 

Nagyot lépett az elektromobilitás területén a Volkswagen

A Volkswagen személyautó-üzletága 2020-ban több mint 212 ezer, legalább részben elektromos hajtásrendszerű, ezen belül csaknem 134 ezer tisztán elektromos (BEV) autót szállított ki világszerte.

Közlekedés 

Különleges városi cirkáló a Renault-tól

Mobilize néven mobilitásszolgáltató céget indított a Renault-csoport, mellyel az előrejelzései szerint a közösségi közlekedés, az energetika és az információalapú szolgáltatások üzletágai felé tör utat magának. A márka a koncepció részeként mutatta be a cserélhető aksis villanyautóját is. 

Közlekedés 

Bemutatkozott a Citroën ë-Berlingo

A kereskedelemben is egyre nagyobb szerepet fog kapni az emissziómentes helyi kiszállítás – ezt a nagyobb autómárkák is felismerték. Ezúttal a Citroën mutatta be hivatalosan is a népszerű furgon elektromos változatát, ë-Berlingo néven. 

Közlekedés 

Új stratégiával készül a Renault

Hamarosan új stratégiai tervet mutat be Luca de Meo, a Renault-csoport vezérigazgatója. Sajtóinformációk szerint az úgynevezett Renaulution stratégia egyik alappillére a múlt tisztelete, így a közelgő modellpalettához klasszikus, korábban nagy sikerű modellneveket is visszahoz a Renault.

Közlekedés 

Joe Biden hozhatja el az atomenergia reneszánszát?

Joe Biden elnökségének egyik legfontosabb pontja várhatóan a környezet- és klímavédelem lesz. Fontos szerepet kaphat a nap- és szélenergia, az elektromosautó-gyártás, de várhatóan az atomenergia is. 

Közlekedés 

Zöldzónákat hozna létre a Volvo Svédországban

Zöld városi zónák jöhetnek létre a svédországi Göteborg városában, melyek tervezésében a Volvo is jelentős szerepet tölt be. A svéd autógyártó ezeken a területeken tesztelheti az önvezető technológiáját. 

Közlekedés 

Ezernél több e-kerékpár beszerzését támogatja a kormány

Több mint ezer újabb elektromos kerékpár vásárlását támogatja a kormány a legutóbb zárult pályázati forduló eredményeként – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

Közlekedés 

Az Egyesült Királyságban is brillíroznak a villanyautók

2019 decemberében az Egyesült Királyságban eladott, hálózatról tölthető elektromos járművek piaci részesedése csupán 6,6 százalék volt. 2020 decemberében már az értékesített autók 23,4 százaléka volt elektromos. 

Közlekedés 

Idehaza is rekordot döntöttek az elektromos autók

2020. december 31-ig összesen 27 123 darab zöldrendszámot adtak ki idehaza – ebből rekordszámú, 12 566 darab 5E kategóriába tartozó, elektromos modell volt. 

Közlekedés 

2022-ben jöhet az olcsóbb Tesla?

A kínai média szerint akár már 2022-ben elindulhat az olcsóbb Tesla gyártása. Az autó valószínűleg a Model 3 alapjaira épülne, a tervezett ár pedig 160-200 ezer jüan körül, azaz a 7-9 millió forintos sávban mozogna.

Közlekedés 

Már lehet pályázni a Zöld Busz Programra

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) és a Zöld Busz Projektiroda elektromos buszok megvásárlását támogató kiírásának első körében 2021. január 4. és február 4. között várják a pályázatokat.

Közlekedés 

10+1 érv a Kia Soul EV mellett

A villanyautosok.hu 10+1 dolog című sorozatában ezúttal a Kia Soul EV kapott főszerepet, amely az utóbbi években egyre népszerűbb a hazai használtautó-piacon is.

villanyautosok.hu
Közlekedés 

Így spékelhetjük meg a villanyautó hatótávját

Teljesen mindegy, hogy 20 kWh vagy 100 kWh akku van az elektromos autóban, hiszen mindenki szeretne egy kicsivel többet elmenni két töltés között. A villanyautosok.hu összegyűjtött néhány, apróságnak tűnő tényezőt, amelyre érdemes odafigyelni.

villanyautosok.hu
Közlekedés 

Jönnek a tisztán elektromos Ferrarik!

Riválisaihoz hasonlóan a Ferrari is beáll azon márkák sorába, melyek kínálatában szabadidőautó is található: az olasz gyártó ráadásul SUV-formában tárja elénk először 100 százalékban elektromos hajtásláncát is.

Közlekedés 

Már tesztelik az Amazon elektromos furgonját

Az Amazon a világ egyik legnagyobb webáruháza, ezért kiemelten fontos, hogy a kiszállításokat környezetbarát módon oldja meg. Ebben segít most az a 100 ezer darabból álló elektromosfurgon-flotta, melyet a Rivian biztosít majd. 

Közlekedés 

A Renault vezeti az európai villanyautók piacát

A Renault vezeti az európai elektromos járművek piacát, november végéig ugyanis összesen 95 985 darab villanyautót adtak el. A tavalyihoz képest ez 80 százalékos növekedést jelent. 

Közlekedés 

Extrém hidegben tesztelik a BMW iX-et

A BMW iX a #NEXTGen 2020-as dizájn-világpremierje után a bajor prémiumgyártó új technológiai zászlóshajójának prototípusai „elutaztak” a sorozatgyártás előtti utolsó téli tesztekre, méghozzá az extrém hideg körülményeket kínáló Skandináv-félsziget északi részére.

Közlekedés 

Olaszországban nagy sikere van a Fiat 500e-nek

Olaszországban is megfigyelhető a hagyományos autók eladásainak visszaesése, mellette pedig a konnektoros hibrid és tisztán elektromos autók térnyerése. 2019 novemberéhez képest idén novemberben 8 százalék feletti mértékben csökkentek az újautó-eladások.

Közlekedés 

2021-ben indul az elektromos Opelek ralibajnoksága

2021-ben Németországban külön márkakupában indulnak az Opel Corsa-e Rally villanymotoros raliautók. Közben pedig teljes gőzzel megy az ADAC Opel e-Rally Cup versenysorozatra készülő Opel Corsa-e Rally átfogó fejlesztési programja is.

Közlekedés 

Újabb villámtöltőket telepített a MOL Plugee

Decemberben sem tétlenkedett a MOL Plugee, hiszen az utóbbi pár napban jelentős számban jelentek meg újabb villámtöltők a Plugee térképén.