2020. július 11., Lili, Nóra
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás
Közlekedés 

A vonat nem vár: Ausztriában a vasút kiválthatja a repülőt

A járvány miatt csődközelbe jutott AUA osztrák légitársaságot az állam azzal a feltétellel mentette meg, hogy környezetvédelmi szempontból fontos változtatásokat hajt végre. Ennek részeként Bécsben minden olyan repülőjáratot meg kell szüntetni, amely kiváltható egy legfeljebb 3 órás vonatúttal.

Közlekedés 

Sikeres volt a villanyautók vásárlását támogató pályázat

A klímavédelmet és a gazdaságfejlesztést együtt kell érvényre juttatni, a kettő egyszerre határozza meg a válságkezelés irányát – hangsúlyozta Kaderják Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára az e-járművek vásárlását támogató pályázat kapcsán.

Közlekedés 

Felvillanyozzák a legendás Cobrát

Új széria épül minden idők egyik leghíresebb versenyautójából, az USA-ban Shelby Cobra néven ismert, de eredetileg a brit AC Cars által tervezett 1962-es klasszikusból. A legendás járgány villanymotorral is rendelhető lesz.

Közlekedés 

Túl sok panasz érkezik a Teslákra?

Harminckét autómárka közül az utolsó helyet ítélték meg a Teslának a J.D. Powers tanulmányában. A felmérés azt vizsgálta, hogy a vásárlóknak mennyi és milyen jellegű panaszuk van az új autókra a vásárlástól számított 90 napban. 

teslasok.hu
Közlekedés 

Bemutatkozott a Hyundai első elektromos minibusza

Egyre nagyobb érdeklődés övezi az elektromos buszokat. A gyártók főleg a nagyobb járművekre összpontosítanak, ám a Hyundai úgy döntött, hogy a minibuszok piacán próbál szerencsét. Legújabb reménységüket, a County Electric elektromos minibuszt nemrég be is mutatták. 

Közlekedés 

Egyszerűbb lesz a villany Volvo „tankolása”

A Volvo Cars a Plugsurfing töltési szolgáltatót választotta partneréül, hogy megkönnyítse a tisztán elektromos Recharge-okkal való utazást. Az együttműködésnek köszönhetően a tulajdonosok egy felhasználói fiókkal Európa-szerte több mint 200 ezer töltőponthoz kapnak hozzáférést. 

Közlekedés 

Nagy-Britanniában is egyre népszerűbbek a villanyautók

A szigetországban is egyre gyorsabb ütemben terjednek a villanyautók – a folyamatnak komoly piaci hatásai is lehetnek az évtized végére. A hosszabb távú célkitűzés szerint 2040-ben már tilos lenne benzines és dízeles autókat forgalmazni Nagy-Britanniában. 

Közlekedés 

Ilyen a Renault Zoe női szemmel

Mindannyian más szempontok alapján ítélünk meg egy-egy autót – főleg, ha az villanyos. A zoldautok.hu most azt mutatta meg, milyen a Renault Zoe női szemmel. 

zoldautok.hu
Közlekedés 

Megmozgatta a hazai villanyautó-piacot az állami támogatás

A tisztán elektromos meghajtású autókhoz igényelhető állami támogatási konstrukció jelentősen megmozgatta a magyar villanyautó-piacot – közölte a Magyar Lízingszövetség.

Közlekedés 

Teszt: Peugeot e-2008

A villanyautosok.hu ismét izgalmas beszámolót jelentetett meg legújabb tesztelésükről, melynek főszereplője ezúttal a Peugeot e-2008. A portál elsőként kaphatta meg a magyar tesztautót.

villanyautosok.hu
Közlekedés 

Villamos lendület: elektromos autóként tér vissza az Opel Mokka

Az Opel korábban hangsúlyozta, mennyire sikeres volt a Mokka nevű crossover, amely aztán kikopott a kínálatból. A PSA-házasságot követően most ismét lehetőség nyílt a kedvelt típusnév újjáélesztésére – a Mokka 2021-ben villanyautóként léphet (zöld) színre. 

Közlekedés 

A villanybuszok töltésében remekelhet a Siemens

A Siemens Németországban két fő töltőinfrastruktúra-projektet jelentett be villanybuszok számára. Ezekkel a tervekkel a márka is versenybe szállhat az elektromobilitás piacán. 

Közlekedés 

Bécs belvárosából kitiltják az autókat

Ősztől Bécs lehet az első olyan nagyváros német nyelvterületen, ahonnan a lehető legtöbb autót kitiltják. Az osztrák főváros ezzel egy újabb lépést tett a fenntartható közlekedés felé, és még közelebb jutott ahhoz, hogy klímavédelmi mintavárossá váljon.

Közlekedés 

A kevesebb néha több? 15 dolog, amire semmi szükség egy autóban

Egyre jobb, gyorsabb és fejlettebb járgányok gurulnak le a gyártósorokról. Ma már olyan feladatok is az elektronikára bízhatók, amelyekről 15-20 éve álmodni sem mertünk volna. Emiatt feleslegessé válik egy sor olyan gomb és kapcsoló, amelyek hosszú évtizedek óta minden jármű részét képezik. A villanyautosok.hu összegyűjtött 15 olyan dolgot, amire egy mai autóban már semmi szükség sincs.

villanyautosok.hu
Közlekedés 

Nagyot lépne előre a Tesla

Újabb autógyárat indítana a Tesla. Muskék még idén megkezdenék az építkezést – derült ki azokból a dokumentumokból, amelyekről a Reuters számolt be.

Közlekedés 

Németországban villámgyorsan kellenek a villámöltők

A National Centre for Charging Infrastructure tanulmánya szerint Németország villámtöltő-hálózata nem képes támogatni az elektromos járművek terjedését. A problémák megoldása sürgető feladat, főleg a Volkswagen számára.

Közlekedés 

A Volvo is komolyan veszi a klímaváltozás elleni harcot

A Volvo Cars számára kiemelten fontos a saját károsanyag-kibocsátásának a csökkentése. Ezt bizonyítja az is, hogy a márka legnagyobb kínai üzeme, a csengtui autógyár 100 százalékban megújuló forrásból származó elektromos energiával működik. 

Közlekedés 

Nini! Elektromos terepjárót gyártana a Mini

A Mini is próbál új vásárlókat szerezni, és egyből két, terepjáró kialakítású modellen is dolgozni kezdett – ezek gyártása és piaci bevezetése alighanem a legnagyobb változás lesz a brit márka történetében az ezredforduló óta, amikor is a BMW tulajdonába került.

Közlekedés 

Németországban geotermikus energiával állítanának elő akkumulátorokat

Saját lítiumforrásaira támaszkodva a német autóipar versenyképessé válhat az akkumulátorok tekintetében Kínával szemben. A ritka fémet geotermikus erőműben áram- és hőtermeléssel egy időben választják ki a termálvízből.

Közlekedés 

7,2 millió villanyautó közlekedett tavaly a világ útjain

2019-ben robbanásszerűen emelkedett az elektromos és a hibrid meghajtású személyautók száma. Megmutatjuk, a világ mely régiójában hány e-autó közlekedett az utakon tavaly.