Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. április 1., Hugó
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás
Közlekedés 

Amerikában tarol a Tesla Cybertruck

A Tesla a Cybertruck segítségével akar betörni az Egyesült Államok legnépszerűbb autós szegmensébe, a pickupok közé. Muskék terve úgy tűnik, bejött, azonban más országokban is meglepően nagy népszerűségnek örvend a különleges villanyjárgány. 

Közlekedés 

Beárazták a Volkswagen ID.3-at

A Volkswagen tavaly szeptemberben leplezte le a teljesen új ID villanyautó-modellcsalád első tagját, az MEB-platformra épülő ID.3-at, melynek induló ára Németországban 23 430 euró, átszámítva mintegy 8 millió forint lesz.

hvg.hu
Közlekedés 

Így fest most Európa légi forgalma a Flightradar térképe szerint

Március végére a koronavírus-járvány miatt drasztikusan visszaesett a repülőjáratok száma. Nyárig több légitársaság is leáll, bizonyos országokban pedig szabályozzák a légterek és repterek forgalmát.

Közlekedés 

Kerékpároshidak sora épül a Tisza-tónál

Egy 308 méter hosszú híd és egy kézi erővel felhajtható kishíd is épül, már a hídelemek is a helyükre kerültek a Poroszlót Tiszafüreddel összekötő kerékpárúton épülő hidaknál.

Közlekedés 

Drasztikusan csökkent az autóforgalom Budapesten

A Waze navigációs alkalmazás valós idejű statisztikái szerint jelentősen csökkent Budapest autóforgalma. Az applikáció csak a felhasználói szokásairól tud beszámolni, de tekintettel arra, hogy egy átlagos hétköznapon csúcsidőben 18 ezernél is több felhasználójuk szokott egyszerre az utakon lenni, trendekre lehet következtetni.

Közlekedés 

2050-re minden második autó elektromos lehet

Vannak, akik úgy vélik, az elektromos autók nem is olyan környezetbarát járművek, mint amilyennek elsőre tűnnek. Egy nemzetközi kutatás azonban most ezt megcáfolta, és kijelentette, hogy csak néhány országban nem járnak jobban az emberek az elektromos autókkal.

Közlekedés 

Milyen jövő vár a villanyautókra Európában?

A koronavírus-járvány szinte egy pillanat alatt megváltoztatta Európa életét. A számtalan negatív következmény között szerepel az is, hogy valószínűleg jelentős csökkenés várható a járművek piacán, beleértve az elektromos autókat is. Vajon megváltozik a villanyautók domináló helye az eladások tekintetében? 

e-cars.hu
Közlekedés 

Három új villanyautó várható a Jaguar Land Rovertől

Hamarosan nagyszabású elektromos offenzívát indíthat el a Jaguar Land Rover, melynek során a történelmi Castle Bromwich autógyárban három új tisztán elektromos modell termelése is megkezdődik még 2021 vége előtt. 

Közlekedés 

Töltőetikett villanyautósoknak

A villanyautósok között megannyi íratlan szabály létezik – ezek közül a legfontosabbak rendszerint az elektromos töltőpontokhoz köthetők. A zoldautok.hu ezúttal a töltőetikettről készített kisfilmet. 

zoldautok.hu
Közlekedés 

Felvillanyozzák a 7-es BMW-t

Tisztán elektromos változatban is elérhető lesz a BMW 7-es sorozatának következő generációja – jelentette be Oliver Zipse vezérigazgató a márka éves sajtótájékoztatóján.

Közlekedés 

A Volvo már a vonatokat is bevetette az emissziócsökkentés érdekében

A Volvo a napokban jelentette be, hogy jelentős lépést tesz az autók gyártása során bekövetkező környezetszennyezés csökkentésére: teherautók helyett vonattal fogják szállítani a személyautókat a gyáregységek és az újautó-lerakatok között. Ezzel a logisztikai tevékenység szén-dioxid-kibocsátását tudják csökkenteni.

Közlekedés 

A koronavírus a légi közlekedést is leépítheti

A koronavírus miatt korunk egyik legszennyezőbb közlekedési formája, a légi utasszállítás forgalma is jelentősen csökkent. Világszerte állítják le a repülőjáratokat.

444.hu
Közlekedés 

A koronavírus miatt a városi villanyautók gyártása is csúszhat

A koronavírus miatt határozatlan időre leáll a Škoda CITIGOe iV és a Volkswagen e-UP gyártása is. Mindkét autót, valamint a nálunk nem forgalmazott SEAT Mii testvérmodellt egyaránt a Volkswagen pozsonyi üzemében gyártják.

villanyautosok.hu
Közlekedés 

Videó: így készül a Tesla Model Y

Izgalmas videót tett közzé a Tesla annak apropóján, hogy megkezdődött a Model Y-ok átadása. A kisfilmnek köszönhetően nemcsak a gyártás pillanataiba, de a tesztelés kulisszatitkaiba is betekintést nyerhetünk. 

Közlekedés 

Mikor tűnnek el a szalonokból a fosszilis autók?

A 2020-as években folytatódhat a villanyautók térhódítása, de a következő évtizedben már előtérbe kerülhet az üzemanyagcellás technológia is. A szakértők szerint az is benne van a pakliban, hogy húsz év múlva már nem lehet belső égésű motorral felszerelt új autót vásárolni. 

g7.hu
Közlekedés 

Tovább zöldülhet a hazai közlekedés

Megalakult a Zöld Busz Program projektirányító bizottsága, amely koordinálja a Klíma- és természetvédelmi akciótervben kiemelt szerepet betöltő közlekedészöldítési program megvalósítását. 

Közlekedés 

Újabb modellel bővülhet az elektromos kisautók piaca

Az elektromos kisautók piaca egyre több szereplővel bővül: ha minden igaz, hamarosan a Peugeot 108-ból is megjelenhet a tisztán elektromos változat.  

e-cars.hu
Közlekedés 

Sebességkorlátozás Hollandiában

Hollandiában az egy főre eső nitrogénkibocsátás az EU átlagértékének négyszerese, így kiemelten fontos lépéseket tenni a nitrogénszennyezés visszaszorítására. Ezért is döntöttek úgy, hogy az országban sebességkorlátozásokat vezetnek be. 

Közlekedés 

Az európaiak többsége egyetért a rövid repülőutak betiltásával

Érdekes eredménnyel zárult az Európai Befektetési Bank (EIB) által megrendelt felmérés: a több mint 28 ezer európai válaszadó 62 százaléka szavazott a rövid távú repülések tilalmára, 72 százalékuk pedig támogatná a repülőutakra kivetett karbonadót.

Közlekedés 

Több mint villanykút

Saját szolgáltatóközponttal és villanyautós edukációs centrummal ellátott elektromos töltőállomásokból létesít hálózatot a brit Gridserve. Idén nyáron az első ilyen létesítmény az Essex megyei Braintree közelében, az A131-es autópálya mellett nyithatja meg kapuit.