2019. július 24., Kincső, Kinga
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás
Közlekedés 

644 kilométeres hatótávval érkezhet a Cadillac villany-SUV-je

Ha minden jól megy, akkor már 2021-ben piacra kerülhet a Cadillac Escalade 5. generációja, amely tisztán elektromos hajtáslánccal is kapható lesz. A járgánnyal egyetlen feltöltéssel 644 kilométert is megtehetünk – legalább is a márka ígérete szerint. 

Közlekedés 

Egyre fontosabb a környezetvédelem a légi utasok számára

A MyClimate jelentése szerint az idei első fél évben megnégyszereződött az olyan légi utasok száma, akik a lehető legkisebb szén-dioxid-szennyezést okozva szeretnének utazni. 

Közlekedés 

Ön tudja, hogy hány darab elektromos töltőállomás van már hazánkban?

Idehaza is egyre több villanyautót láthatunk az utakon; ráadásul az elektromos járgányok elterjedéséhez nélkülözhetetlen töltőállomások száma is szépen gyarapszik: idén áprilisig 470 engedélyköteles „villanykutat” helyeztek üzembe, a töltőállomásokhoz tartozó kútfejek száma pedig már meghaladja a 800-at.

Közlekedés 

2000 lóerős villany-hiperautóval rukkolt elő a Lotus

A villanyautót gyártók két részre szakadtak: amíg a márkák egyik fele a megfizethetőséget tartja szem előtt, addig mások a szebb, gyorsabb és különlegesebb járgányokban látnak fantáziát. Utóbbi táborhoz tartozik a Lotus is, amely a napokban mutatta be a közel 2000 lóerős reménységét, az Eviját. 

Közlekedés 

Flygskam: gondolkodjunk, mielőtt repülnénk

A repülés az egyik leggyorsabb, ugyanakkor a legszennyezőbb módja a közlekedésnek. Svédországban ezért is indult útjára a flygskam elnevezésű mozgalom, amely arra buzdít, mielőtt repülőjegyet veszünk, gondoljuk végig, nem tudnánk-e másik közlekedési mód mellett dönteni. 

Közlekedés 

Villanyautóval a Lupára?

A Mol közösségi autómegosztó szolgáltatása 50 új elektromos autóval bővül – a 20 Smart EQ fortwo és 30 forfour modell az 50 benzinüzemű VW up! helyére érkezik, így a flotta továbbra is 450 autóból áll, amelyből már 150 elektromos meghajtású.

Közlekedés 

Több tízmilliárdos támogatást kapnak a települések villanybuszok beszerzésére

A következő tíz évben a nemzeti buszstratégia keretében 35,9 milliárd forint támogatást biztosít a kormány környezetbarát, főleg villanybuszok beszerzéséhez a 25 ezer lakosnál nagyobb településeken.

Közlekedés 

Így turbózzák fel a villanyautókat

A ZF bejelentette első olyan kétfokozatú sebességváltóját, melyet kifejezetten elektromos autókban történő felhasználásra fejlesztettek ki. Az új alkatrésznek köszönhetően a villanyjárgányoknak nemcsak a fogyasztásuk csökkenhet, de a végsebességük is megnőhet. 

Közlekedés 

Júniusban is brillíroztak a villanyautók

A Belügyminisztérium gépjármű-nyilvántartása szerint az év első öt hónapjában 3423 zöld alapszínű rendszámmal rendelkező gépjárművet állítottak forgalomba hazánkban. Júniusban ráadásul jóval több tisztán elektromos autót helyeztek forgalomba mint plug-in hibridet.

Közlekedés 

Németország mint villanyautó-nagyhatalom?

Németországnak világbajnokká kell válnia az elektromos autók gyártása terén, és az első országnak kell lennie, amely megvalósítja útjain az önvezető autós közlekedés lehetőségét – jelentette ki a Bild című német lapnak Peter Altmaier német gazdasági miniszter.

Közlekedés 

Az új Ducato furgonból kihagyták a belső égésű motort

A Fiat bemutatta a legújabb Ducato furgont, melynek érdekessége, hogy a motorháztető alatt ezúttal nem egy belső égésű motor található. A tisztán elektromos hajtásláncú újdonsággal akár 17 köbméternyi rakományt is el lehet fuvarozni. 

Közlekedés 

Így lehetne 50 ezer kamionnal kevesebb a magyar közutakon

Szakértői becslések szerint a különböző árufuvarozási módok hatékonyabb együttműködésével évi mintegy 50 ezer kamionnal lehetne kevesebb a magyar közutakon – közölte Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára. 

Közlekedés 

Ami nincs rendben az új autókkal

Az Európai Környezetvédelmi Ügynökség (EEA) adatai szerint 2018-ban az új személyautók szén-dioxid-kibocsátása már második éve nőtt, 1,6 százalékkal. Ennek oka, hogy a benzinüzemű autók piaci részesedése tovább nőtt, míg a dízelek népszerűsége csökkent.

Közlekedés 

Több ezer spanyol tüntetett a szennyező autók ellen

A közel 40 °C-os hőség ellenére több ezren vonultak utcára Madridban, miután José Luis Martínez-Almeida polgármester július 1-jei érvénnyel visszavonta a szélsőbaloldali városvezetés által bevezetett szennyező meghajtású járművek behajtására vonatkozó korlátozást a spanyol fővárosban. 

Közlekedés 

Teszt: így teljesít hosszútávon az Audi e-tron

A gyorsan tölthető prémiumautók azt ígérik, hogy nemcsak a városi használatra, de a nagyobb túrákra is kiszolgálják tulajdonosukat. A Villanyautósok ezúttal az Audi e-tront tesztelték le hosszútávon. 

villanyautosok.hu
Közlekedés 

Jön az elektromos Opel Astra

Az Opel sem akar lemaradni a nagy villanyautó boomról – ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a márka a Corsa után most a legnépszerűbb európai kompaktját, az Astrát is felvillanyozza. A tisztán elektromos modellt 2021-ben dobhatják piacra.

Közlekedés 

Hangot kapnak a villanyautók

Július 1-jétől új EK típusjóváhagyási számmal rendelkező hibrid és elektromos autókat kizárólag akkor lehet forgalomba hozni az Európai Unió tagállamaiban, ha hanggenerátorral vannak felszerelve. A rendeletre biztonsági okokból van szükség. 

Közlekedés 

Okosbuszmegállókkal gazdagodott Szabadka

Várakozás közben nemcsak internetezni, de telefont tölteni is lehet most már a szabadkai buszmegállókban, melyeket napelemekkel szereltek fel. És ez még nem minden!

magyarszo.rs
Közlekedés 

Musk röviden válaszolt az ukránok kérésére

A Tesla ukrán rajongótábora egy videót tett közzé a Twitteren arról, hogy szeretnék, ha náluk is markánsan jelen lenne a márka. Komoly problémát okoz ugyanis, hogy a legtöbb kelet-európai országban még nincs hivatalos Tesla-képviselet, sem szerviz, és a Supercharger-hálózat is erősen foghíjas. Musk röviden válaszolt a kérésre. 

Közlekedés 

Zéró emissziót ígérnek az európai repterek

A Repülőterek Nemzetközi Tanácsa (ACI) kezdeményezésére 194 európai repülőtér vállalta, hogy 2050-re üzemelése nem jár szén-dioxid-kibocsátással. Ha minden repülőtér teljesíti vállalását, akkor évente 3,46 millió tonna szén-dioxiddal kevesebb kerülhet a légkörbe.