2018. augusztus 14., Marcell
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás
Közlekedés 

Tíz új töltőpont épül Debrecenben

Debrecen útjain is egyre több a zöld rendszámos autó, ezért a város úgy döntött, hogy a meglévő egy mellé további tíz elektromos töltőpontot építenek. Az áramkutakat a tervek szerint szeptember 30-ig üzembe helyezik. 

dehir.hu
Közlekedés 

A Hyundai és az Audi együttműködése az üzemanyagcellák terén

Az Audi és a Hyundai az élen járnak az üzemanyagcellás technológia fejlesztésében – a két gyártó most bejelentette, egyesítik erőiket az üzemanyagcellás technológia terén. Ebbe beletartozik bizonyos szabadalmak átengedése a fejlesztés felgyorsítása és a tömegtermelés előbbre hozása érdekében.

Közlekedés 

A Lidl elektromos töltőpontokkal lepi el Írországot

20 teljesen új, valamint felújított üzletéhez telepít összesen 40 töltőpontot a Lidl Írországban a következő 6 hónap leforgása alatt, amivel a legnagyobb töltőhálózatot hozza létre valamennyi kereskedelmi lánc közül az országban. A vásárlók számára a töltés ingyenes lesz. 

Közlekedés 

Már Gyöngyösön is lehet villanyautót tölteni

Már Gyöngyös is felkerült az elektromos autóval közlekedők térképére, miután az egyik helyi benzinkúton megnyílt a város első áramkútja. A töltés díja félórás egységekre egyfázisú töltésnél 200 Ft, háromfázisú töltésnél pedig 300 Ft.

heol.hu
Közlekedés 

Brutális bírságot kaphatnak az autógyártók

Az Európai Unió 2020-tól új, szigorúbb, kilométerenként 95 grammos átlagos szén-dioxid-kibocsátási határértéket vezet be az autógyártók személygépkocsi-termékpalettájára. Amennyiben a gyártók nem teljesítik a károsanyag-kibocsátási határértéket, úgy akár 14 milliárd euró (4516 milliárd forint) feletti összegre is rúghat a rájuk kiszabható bírság. 

Közlekedés 

Áramkutak lepik el Izland legendás autópályáját

Izland megkezdte energetikai tervének végrehajtását, amely keretében növelni kívánják a megújuló energiaforrások alkalmazását, és ösztönző programokkal segítik a villanyautók elterjedését. Egyebek mellett ezért is döntöttek úgy, hogy az ország legfontosabb autópályájára elektromos töltőket telepítenek. 

Közlekedés 

Kampány indul a kerékpárosok védelméért

Másfél méter címmel indít a kerékpárosok védelmét szolgáló kampányt az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos. A program célja felhívni az autósok figyelmét arra, hogy a kerékpárosok előzésekor a biztonságos oldaltávolság lakott területen kívül másfél, lakott területen belül egy méter.

Közlekedés 

Húzz egy kövéret és nyomás! Jövőre jön az elektromos Harley

A Harley-Davidson ismertette 2022-ig terjedő növekedési tervét, mely szerint a motorkerékpárok teljes skáláját kívánja kínálni a legnagyobb és leggyorsabban növekvő szegmensekben. A stratégiából egyebek mellett az is kiderült, hogy a 66-os út legendás benzinfalója jövőre elektromos modellt is piacra dob. 

Közlekedés 

Európai utakon a világ legcukibb villanyautója?

A Micro Mobility Systems nevű, svájci székhelyű vállalat többnyire csak robogókra és kerékpárokra specializálódott, ám most kivételt tettek, ugyanis elkészítették a Microlinót, amelyet már az európai utakra is homologizáltak, és amelynek sorozatgyártását még az idei év vége előtt beindítanák.

Közlekedés 

Valamit valamiért? A MOL-kutakon fizetni kell a villanyautók töltéséért

A MOL-kutakon augusztus 1-jétől fizetni kell a villanyautók töltéséért – tudta meg az e-cars.hu. A vállalat az infrastrukturális beruházások és a fogyasztók szélesebb körű kiszolgálása miatt döntött úgy, hogy versenypiaci alapon működteti áramkútjait. 

Közlekedés 

Töltőetikett villanyautósoknak

Ahhoz, hogy a villanyautózást lehetővé tevő infrastruktúrát a leghatékonyabb módon lehessen igénybe venni, létezik néhány íratlan, ám egyszerű szabály, melyeket célszerű betartani. A villanyautosok.hu összeállított egy listát, amely az elektromos töltőpontok etikus használatát hivatott bemutatni. 

villanyautosok.hu
Közlekedés 

Jön a Nissan elektromos izomautója

Hamarosan piacra dobják a Nissan Leaf tuningolt változatát, a Leaf Nismót, így azoknak sem kell lemondaniuk a sportos vonalról, akiknek a fontosa környezetvédelem. Az új modell számos frissítést kapott: egyebek mellett az áthangolt menetstabilizátor, a blokkolásgátló, valamint a felfüggesztés is hozzájárul a vezetési élmény maximalizálásához. 

Közlekedés 

Nem kell mindenhová autóval menni: debütált a Peugeot villanybringája

Kerékpárt előbb gyártott a Peugeot, mint autót, és most itt a legújabb kétkerekűjük, ami mindenben megfelel a kor elvárásainak. Összecsukható, hogy beférjen a csomagtartóba, és elektromos, hogy egy hosszú nap után se fáradjunk ki a sok tekerésben.

Közlekedés 

Felvillanyozó fordulat: elektromos töltőállomások lepik el Magyarországot

Az elmúlt időszak kormányzati intézkedéseinek köszönhetően az idén 600 új, elektromos autókhoz szükséges töltőállomás építése van folyamatban – jelentette be Ungár János, a Magyar Elektromobilitás Szövetség elnöke az M1-nek. 

Közlekedés 

Az elektromos Audi szíve is hazánkban készül már

Elindult az Audi Hungaria Zrt. győri járműgyárában az elektromos motorok sorozatgyártása – jelentette be Achim Heinfling, az Audi Hungaria Zrt. igazgatóságának elnöke. Mint kiderült, a SUV „szíve” is hazánkban készül majd. 

Közlekedés 

Fókuszban a villanyautók: újabb akkumulátorgyár épül Kínában

A villanyautók világszerte egyre fontosabb szerepet kapnak a közlekedésben – sorra dobják piacra a legújabb modelleket, ráadásul a töltőpontok száma is folyamatosan nő. Éppen emiatt egyáltalán nem meglepő, hogy az elektromos járművekhez szükséges akkumulátorok gyártása kiemelt feladattá vált. Ezúttal az LG Chem Kínában bővíti aksigyártó kapacitását.

Közlekedés 

Globális misszió a zéró emisszióért

A C40 Cities Climate Leadership Group, valamint a The Climate Group közös kihívást indított el azzal a céllal, hogy a földkerekség országait, valamint ipari szereplőit arra buzdítsa, hogy döntéseikkel támogassák az elektromos közlekedés globális terjedését. 

Közlekedés 

Budapesten százezer autó is bőven elég lenne

A világ nagyvárosaiban mind megoldhatatlanabb gondot jelent az autóállomány gyors növekedése, a levegő fullasztó, az utak pedig zsúfoltak. Nincs ezzel másképp Budapest sem. A problémára a közösségi közlekedésen túl a megosztáson alapuló közlekedés lehet a megoldás.

Közlekedés 

Bécsben októberig lehet ingyen tankolni a villanyautókat

Bécs sikeresen befejezte az elektromostöltőállomás-infrastruktúra kiépítésének első szakaszát: városszerte 115 helyen telepítettek új „áramkutakat”, melyeket ráadásul a villanyautósok október 1-jéig ingyen használhatnak. 

Közlekedés 

Teslára vált a Waberer's?

Stratégiai innovációs együttműködésről tárgyaltak a Waberer’s vezetői az Egyesült Államokban. Mint kiderült, a vállalat képviselői a Tesla központjában az elektromos kamionok teszteléséről és európai bevezetésének lehetőségeiről egyeztettek.