2021. január 21., Ágnes
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Erzsébetvárosban zöldebb lesz a közlekedés

Ingyenesen használható taxiszolgáltatással és egy éven belül tíz új elektromos töltőállomással gazdagodnak a VII. kerület lakói. Bajkai István polgármester a Rádió Orientnek adott interjújában számolt be arról, hogy Erzsébetváros hosszú távú célja, hogy innovatív, a zöld programokat támogató városrésszé váljon.

Az idei évben két ingyenes taxiszolgáltatást vezetett be az önkormányzat a VII. kerületi lakosok számára, amelynek célja, hogy az időseknek és a családoknak is lehetőséget nyújtsanak arra, hogy meg tudják közelíteni a kórházakat, a bevásárlóhelyeket vagy éppen a kulturális rendezvényeket – mondta az alpolgármester.

Hozzátette: erre a célra évente több millió forintot fordít az önkormányzat.

Egy éven belül tíz új elektromos töltőállomást létesíthetnek Erzsébetvárosban Fotó: OrientPress

Mint kiderült, a szolgáltatást a kerületi lakosok előzetes bejelentkezés után, ingyenesen vehetik igénybe. Jelenleg a feladat ellátására két elektromos, hétszemélyes autó áll rendelkezésre. Ezek töltésére, valamint az elektromos hajtású járművek népszerűsítésére az önkormányzat a Jedlik Ányos-terv keretében tíz töltőállomás kiépítését szeretné megvalósítani.

A teljes interjút az orientpress.hu oldalán lehet meghallgatni.

Neked ajánljuk
Már tesztelik az Amazon elektromos furgonját Idehaza is rekordot döntöttek az elektromos autók Ismét a miskolci adventi villamos lett Európa legszebbje Innovatív fejlesztés az esővíz kezelésére Életmentő segítség a Duna Aszfalttól
Tovább a forrásra: orientpress.hu
Vissza
Hírfolyam