2021. május 19., Ivó, Milán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Toyota 2020-tól árul elektromos autókat Kínában

A hibrid technológiában úttörőnek számító Toyota Motor Corporation 2020-tól kezdi meg az elképzelések szerint a helyben gyártott zéró emissziós elektromos autók értékesítését Kínában – jelentette be a kantoni autószalonon a japán autóipari konszern. 

„A hibrid autók gyártásában szerzett tapasztalatainkat hasznosítani fogjuk a Kínában megkövetelt NEV (New Energy Vehicles) alternatív hajtású autók kifejlesztésében” – mondta Onisi Hirodzsi (Hiroji Onishi), a Toyota kínai regionális igazgatója.

Bejelentette, hogy haszongépjárművek, közöttük autóbuszok gyártására is kiterjesztik üzemanyagcellás járműtechnológia-fejlesztési programjukat Kínában. A Toyota az idén 100 ezer hibrid Corolla és Levin modellt tervez értékesíteni Kínában, és foglalkozik a két modell kínai piacra szánt plug-in hibrid változatainak az elkészítésével is.

A Toyota annak ellenére is, hogy a hibrid technológiában úttörőnek számít, az elektromos autók fejlesztésében az ágazat éllovasai mögött kullog. A rohamosan növekvő kínai elektromosautó-piac lehetőségeinek kiaknázása érdekében azonban közös tőkebefektetéssel együttműködésre lépett a Mazda Motor Corp. vállalattal elektromos autók gyártására.

Neked ajánljuk
Francia és német kollégáival folytat pénteken klímacsúcsot a kínai elnök Vízutánpótlás és elektromos hajtás – Tart a Zöld város program Debrecenben Peking is felveszi a kesztyűt a klímaváltozás ellen Az emberiség nagy céljai egymást támogatva is teljesülhetnek Szabadtéri és online kiállításon is megcsodálhatjuk Máté Bence alkotásait
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam