2018. augusztus 17., Jácint
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Ezért érdemes elektromos autóra váltani

Az elektromos autók piaca napjainkban fénykorát éli. A világ minden táján, így Magyarországon is egyre többen voksolnak a villanyautózásra. Ezzel az állandóan megújuló közlekedési eszközzel ugyanis nemcsak a környezetünket kímélhetjük, de hosszú távon a pénztárcánkkal is jót tehetünk. Íme öt nyomós indok arra, hogy miért érdemes árammal működő négykerekűre váltani.

Olcsóbb

A megtett kilométerek költsége lényegesen alacsonyabb a benzines vagy dízelüzemű gépkocsikénál. Az ország több pontján is ingyenesen feltölthetjük az elektromos négykerekűnket. Ráadásul, ahogy arról már beszámoltunk, idehaza a Tesla is telepít  szupertöltő-állomásokat.

Ingyen parkolhatunk

Budapesten és több nagyvárosban (például Debrecenben, Hódmezővásárhelyen, Kaposváron, Kecskeméten, Pécsett, Székesfehérváron és Szolnokon) a zöld rendszámmal rendelkező elektromos autók minden közterületi parkolóban ingyenesen parkolhatnak.

Olcsóbb modellek közül is válogathatunk Videó: youtube.com

Csend és friss levegő

Az elektromos autóban csupán az elektromotor halk működését hallhatjuk, nincs alapjáraton járó motor, nincs kipufogózaj, és kevésbé szennyezi a környezetet. Nincs olajcsere, ezzel a fáradt olaj mennyisége is jelentősen csökken.

Kevesebb meghibásodás

Fékezéskor az energia visszatermelődik, elektromos árammá alakul. Ezzel csökken a városi fogyasztás, és csökken a fékbetétek és féktárcsák kopása is. A robbanó motoros gépjárművek működéséhez szükséges önindító, turbó, váltómű, kardántengely, kipufogórendszer meghibásodásával nem kell számolnunk.

Élmény vezetni

A nyomatékos elektromos motor dinamikus gyorsulást eredményez álló helyzetből is. Nincs sebességváltás. A súlypont alacsony, így az autó lényegesen stabilabb.

Neked ajánljuk
Stratégiai megállapodás a zöldebb Budapestért Tényleg zöldebbek a villanyautók? Tényleg! A villanyautó-töltés is lehet zöldebb A megújulók minden más energiaforrásnál olcsóbbak lehetnek Turbó fokozatra kapcsolt a villanyautó-gyártás Kínában
Tovább a forrásra: e-mobi.hu
Vissza
Hírfolyam