2021. szeptember 27., Adalbert
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Mégis akad riválisa a Teslának?

Kína elektromosautó-startupja, a Nio a hétvégén elindította az ES8 modell tömeggyártását. Az ES8 67 700 dollárba fog kerülni, ami majdnem a fele a Tesla Model X 126 ezer dolláros árának. A Niónak továbbá állami támogatás is jut, aminek köszönhetően hamar az élre törhet az elektromos autók gyártásában.

Újabb ellenfelet kap a Tesla az elektromos autók piacán, hiszen a kínai Nio a hétvégén megkezdte az első modelljük, a hétszemélyes ES8 tömeggyártását.

Leginkább az autó ára az, ami igazán versenyképessé teheti, mivel feleannyiba fog kerülni, mint a rivális Tesla csúcsmodellje, a Model X, amely szintén hét személy szállítására alkalmas.

NIO ES8 Fotó: youtube.com

William Li, a Nio alapítója szerint nehezen megjósolható cégének befolyása a kínai elektromosautó-iparra, valamint a Teslára. Két lehetőséget vázolt fel. Az egyik szerint a Tesla eladásai csökkenni fognak Kínában az új versenytárs megjelenésével, a másik szerint nem torpannak meg az eladások, mert a piac is folyamatosan bővül.

Ön melyiket választaná?

Tesla Model X Fotó: youtube.com

Az ES8 egyébként már előrendelhető. Az autó személyre szabható, és mesterséges intelligenciával is rendelkezik. A gyorsaságára sem lehet panasz, mivel 4,4 másodperc alatt tud felgyorsulni 0-ról 100 kilométer/órás sebességre.

Neked ajánljuk
Budapestre is megérkezett a Tesla Model Y Nagyot gyorsult a zöld rendszámos autók regisztrációja 3 év, 40 ezer kilométer villanyautóval Magyarországon Még lehet jelentkezni a kéktúrázás napjára Mutatjuk a 2020-as hazai energiamixet
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam