2018. április 20., Tivadar
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Rákaptak az osztrákok az elektromos buszokra

Hét nagy elektromos busszal bővíti járműparkját a bécsi közlekedési vállalat, a Wiener Linien. Az első 12 méter hosszú busz 2018 végétől közlekedik majd a 4A vonalon, a teljes forgalomba helyezést 2019-ben fogják lezárni. Bécs már 2013 óta használ elektromos buszokat a légszennyezés visszaszorítása érdekében. 

A bécsi tömegközlekedési vállalat járműparkja 85 százalékban már ma is környezetkímélő elektromos járművekből áll. Az osztrák főváros most pedig újabb lépést tesz a teljes körű elektromobilitás felé. A belvárosi 2A és 3A vonalon már majdnem öt éve kizárólag elektromos kisbuszokkal találkozhatunk, de 2019-től a Karlsplatztól közlekedő 4A járatok buszállományát is elektromos járművekre cserélik.

Bécs tovább bővíti elektromos buszflottáját Fotó: public-transport.net

Ezúttal azonban a 7 méteres kisbuszok helyett már 12 méteres szóló nagybuszokat rendelt a bécsi közlekedési vállalat.

Az olasz cég most összesen 7 darab 12,1 méter hosszú, klímaberendezéssel felszerelt és 28 ülő-, illetve 35 állóhellyel rendelkező elektromos buszt szállít le a Wiener Liniennek 2019 végéig.

A buszok tetején elhelyezkedő, gombnyomással irányítható áramszedőnek köszönhetően a járműveket 6 perc alatt fel lehet tölteni. 

Tovább a forrásra: nrgreport.com
Vissza
Hírfolyam
Ajánló
„Klímatudatos Budapest”: pályázat általános iskolás gyermekek részére 250 gyors elektromos töltőállomást telepítenek hat országban - köztük Magyarországon 533 autómodell gyártását tiltotta be Kína 7 megatrend, amely megállíthatja a globális felmelegedést A 15 perces villanyautó-villámtöltéssel már kibékülne? A Honda dolgozik rajta