2020. június 6., Cintia, Norbert
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Szupergyors aksicserével hódít a 650 lóerős kínai villanyautó

A Nio a közelmúltban azzal robbant be a köztudatba, hogy tisztán elektromos hajtásláncú sportkocsija, az EP9 elképesztő körrekordot futott a Nordschleifén. A kínai vállalat ezúttal egy szélesebb rétegeknek szánt új modellel rukkolt elő, az ES8 ugyanis egy minden hájjal megkent villanymotoros crossover.

A 70 kWh kapacitású akkumulátor révén egy feltöltéssel mintegy 355 kilométert lehet megtenni, ha pedig teljesen lemerült a telep, akkor három perc alatt villámgyorsan egy 100 százalékos töltöttségű példányra cserélhető. A gyártó a közeljövőben mintegy 1100 aksicserélő állomást kíván építeni, ezenkívül pedig érkezni fog 1200 olyan töltőautó is, melyek révén lényegében bárhol és bármikor 100 kilométeres hatótávolság „tankolható fel” alig 10 perc alatt.

A hétszemélyes Nio ES8 meghajtásáról egy 650 lóerős teljesítményű és 840 Nm nyomatékú villanymotorpár gondoskodik, melyek az első és hátsó kerekeket egyaránt hajtják. A 0-100-as sprintet mintegy 4,4 másodperc alatt tudja le az újdonság, mely 23 különböző szenzora révén fejlett vezetőtámogató rendszerrel büszkélkedhet. A már előrendelhető Nio ES8 alapára Kínában 448 ezer jüan, ami átszámítva mintegy 18 millió forint.

Nio ES8 Fotó: Nio Deutschland (www.nio.io)
Neked ajánljuk
Az EU eurómilliárdokkal támogatná a zöldebb közlekedést Az EU-ban Magyarországon nőtt a leginkább az alternatív hajtású járművek részaránya Itt a Tesla kabrió Fordító önkéntesek segítik a koraszülött-ellátást járványhelyzetben Különleges kétfejű kígyót találtak Indiában (videókkal)
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam