2018. május 27., Hella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Jó biznisz

Az akkumulátorok piaca, főleg az elektromos autókhoz gyártottaké, hatalmas üzleti lehetőség – a Forbes szerint ez a következő 20 évben 240 milliárd dolláros biznisz lesz. A feltevés azon alapul, hogy az új villanyjárgányok darabszáma várhatóan 40 százalékkal fog növekedni a következő évtizedekben.

Ez az arány természetesen akár még magasabb is lehet majd. Ehhez persze elég sok feltételnek kell teljesülnie, többek között az árazásnak. Ha nagyjából 1-1,5 millió forintos lesz a különbség egy benzines és egy elektromos autó ára között, az átállás tömegesen várható.

Az elektromos autók iránt egyre nagyobb a kereslet Fotó: Wikimedia

Ami biztos, hogy ehhez a rengeteg autóhoz bizony rengeteg akku is kell majd.

40 millió autóhoz, átlagosan 60 kWh akkucsomaggal számolva, 2400 GWh akkumulátorkapacitás szükséges (több, mint amit 20 komplett Tesla Gigafactory tudna gyártani).

A Forbes megírta, hogy a kínai kormány törekvései közt az is szerepel, hogy az ország az akkugyártás révén minél nagyobb szeletet ki tudjon hasítani magának ebből az üzleti lehetőségből.

Tovább a forrásra: e-cars.hu
Vissza
Hírfolyam
Ajánló
A CUPRA e-racerrel együtt jön az elektromos túraautók versenye? „A nap fotói” a National Geographicról „Nem térkép e táj” – Fotópályázat középiskolások számára 13 európai város légszennyezettségét pontozta a Greenpeace 200 elektromos Jaguar várja az utasokat a Heathrow reptérén