2018. április 20., Tivadar
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

A Tesla gyorstöltőt telepített Győrben

Győrben helyezett üzembe gyorstöltőt a Tesla. A berendezés egyszerre 4 Tesla akkumulátor töltésére alkalmas – közölte az OMV az MTI-vel. Magyarország első ilyen berendezése a Tesla Model S, X és 3 típusok feltöltésére alkalmas, a 80 százalékos töltöttség mindössze 20 perc alatt érhető el.

A Tesla Supercharger az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, az OMV-kút területén kapott helyet, így a Bécs–Budapest-, illetve a Pozsony–Budapest-forgalmat szolgálhatja ki. A tájékoztatás szerint a gyorstöltőt a Tesla telepítette és üzemelteti az OMV-vel létrejött együttműködés keretében.

Már Győrben is így lehet Teslát tölteni Fotó: Wikimedia

Balogh Tibor, az OMV Hungária ügyvezető igazgatója kiemelte, hogy a társaság innovatív töltőállomásai üzemanyagtípustól függetlenül a legszélesebb vásárlói igényeket kielégítő szolgáltatóközpontként működhetnek.

Mint kiderült, jelenleg is tárgyalnak a lehetséges együttműködésekről.

A régió országai közül Szlovéniában, Horvátországban, Szlovákiában, Csehországban és Lengyelországban működik már hasonló berendezés. Európa más országaiban összesen csaknem 350, az Egyesült Államokban majdnem 450, a Távol-Keleten 230, Kanadában és Mexikóban mintegy 40 Tesla Supercharger üzemel – olvasható a közleményben.

Tovább a forrásra: MTI
Vissza
Hírfolyam
Ajánló
„Klímatudatos Budapest”: pályázat általános iskolás gyermekek részére A CUPRA e-racerrel együtt jön az elektromos túraautók versenye? 250 gyors elektromos töltőállomást telepítenek hat országban - köztük Magyarországon 533 autómodell gyártását tiltotta be Kína A 15 perces villanyautó-villámtöltéssel már kibékülne? A Honda dolgozik rajta