2021. május 9., Gergely
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A neves futárcég is a Tesla kamionjaira voksol

November közepén mutatták csak be, de máris jelentős az érdeklődés a Tesla forradalminak kikiáltott teherszállító járművei után: az egyik legnagyobb sörgyártónak számító Anheuser-Busch 40 kamionra adott le előrendelést, a csomagszállítással foglalkozó UPS pedig nem kevesebb mint 125 járműért jelentkezett be.

A UPS persze nem most kapott észbe, hiszen a cég már régóta elkötelezte magát, hogy csökkentse a flottájának károsanyag-kibocsátását, és már jelenleg is 8500 olyan jármű áll a cég szolgálatában, amely alternatív üzemanyagot használ, teljesen elektromos vagy éppen hibrid megoldás.

A fuvarozóvállalat teljes járműparkjában jelenleg százezernél is több futárautó található, így még hosszú út áll a cég előtt, de a cég tervei között már most szerepel, hogy a következő hét évben 12 százalékkal csökkentse a járművei károsanyag-kibocsátását, és tervben van az is, hogy 2020-ra a flotta 25%-a már teljesen elektromos vagy alternatív üzemanyag-meghajtású legyen.

Tesla Semi Fotó: Tesla.com
Neked ajánljuk
Norvégiában lassan teljesen leszoknak a hagyományos hajtásról Vízutánpótlás és elektromos hajtás – Tart a Zöld város program Debrecenben Önvezetővel kapcsolatos baleset borzolja a kedélyeket az USA-ban Hidrogénerőmű a kert végében? – Nincs messze a megoldás Extrém szélsebességű viharokat okoz a klímaváltozás Magyarországon
Tovább a forrásra: 24.hu
Vissza
Hírfolyam