Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. április 8., Dénes
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A világ odavan az elektromos autókért

Óriási ütemben növekszik az e-autók piaca, a világon egyre többet adnak el belőlük. Az olcsóbb és tartósabb akkumulátorok vezethetnek a forradalmi váltáshoz. Az EV-Volumes nevű svédországi piacfigyelő cég úgy becsüli, hogy jövőre már az 5 millió darabszámos álomhatár is átléphető.

Az EV-Volumes arra alapozza becslését, hogy több gyártó is jövőre mutatja be tisztán elektromos meghajtású autóit. Megvásárolható lesz például a Nissan Leaf hosszútávra is alkalmas változata, vagy a Jaguar iPace nevű modellje, valamint a Tesla Model 3. A későbbi bővülés viszont nagyban múlik azon, hogy milyen fejlesztések történnek az akkumulátorok területén.

Emiatt – ahogy arról már beszámoltunk –  az akkumulátorok piaca, főleg az elektromos autókhoz gyártottaké, hatalmas üzleti lehetőséget rejt magában – a Forbes szerint ez a következő 20 évben 240 milliárd dolláros biznisz lesz.

Zéró emissziós száguldás

Az elemzők szerint a legnagyobb e-autós piac jelenleg Kína, ahol valamivel több mint félmillió darab fut belőlük. Ez nem is meglepő: több nagy város, mint Peking és Sanghaj, támogatja a környezetbarát modellek vásárlását, hogy kezelhetőbbé tegye a légszennyezettségi problémákat. A Toyota meg is találta magának a kínai piacot, azt tervezi, hogy egy 10 típusos, teljesen elektromos termékpalettával áll elő az országban a 2020-as években.

A világ második legnagyobb márkája emellett azt ígérte, hogy 2025-re felhagy az új benzines és dízeles autók bevezetésével, teljesen az elektromos piacra állnak át. Hasonló tervekről beszélt korábban a Volvo és a Jaguar is.

Neked ajánljuk
Felvillanyozzák a 7-es BMW-t Több mint villanykút Gyorsuló ütemben zöldül a hazai közlekedés Így készíts a természet színeiben pompázó tojásokat Az alkalmazkodás új útjain
Tovább a forrásra: napi.hu
Vissza
Hírfolyam