2018. október 15., Teréz
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Ötkarikás álom: íme a környezetbarát tengerjáró

Ha minden jól megy, a 2020-as tokiói olimpia legnagyobb sztárja lehet az a környezetbarát tengerjáró, amelyet Peace Boat Ecoship névre kereszteltek. A hatalmas, mintegy kétezer tonnás ökomonstrum vitorlái napelemként is funkcionálnának, ráadásul a tervek szerint lesz benne egy komplett üvegház is, amelyben zöldségeket és növényeket termesztenének. Meg kell hagyni, nemcsak az ötlet, de a látvány is lenyűgöző.

A japán ONG vállalat megrendelésére készült terv egy sor olyan modern megoldást sorakoztat fel, amellyel hatékonyan csökkenthető egy hatvanezer tonnás, kétezer férőhelyes úszó város ökológiai lábnyoma. Ezek közül nyilvánvalóan a hatalmas vitorlák a leglátványosabbak, amelyek napelemként is funkcionálnak, és 750 kW energiát képesek termelni.

Az Oliver Design mindent elkövetett, hogy a tokiói olimpiára készülő hajójuk a lehető legzöldebb legyen

Ezzel a megoldással sikerült a hajó károsanyag-kibocsátását 30%-kal csökkenteni, emellett a hibrid hajtású hajó 20%-kal kevesebb üzemanyagot is fogyaszt, mint egy átlagos tengerjáró.

A Peace Boat emellett egy zárt vízrendszert is kap, valamint lesz benne egy komplett üvegház, amelyben zöldségeket és növényeket termesztenek.

Neked ajánljuk
Vízre tették az első környezetkímélő óceánjárót Japánban duplán támogatják az elektromos autók vásárlását A jég birodalma – A titokzatos Antarktisz A ruhaipar a túlfogyasztás súlyosan szennyező motorja Arcfelismeréssel védik a halak egészségét
Tovább a forrásra: player.hu
Vissza
Hírfolyam