2018. augusztus 14., Marcell
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Ötkarikás álom: íme a környezetbarát tengerjáró

Ha minden jól megy, a 2020-as tokiói olimpia legnagyobb sztárja lehet az a környezetbarát tengerjáró, amelyet Peace Boat Ecoship névre kereszteltek. A hatalmas, mintegy kétezer tonnás ökomonstrum vitorlái napelemként is funkcionálnának, ráadásul a tervek szerint lesz benne egy komplett üvegház is, amelyben zöldségeket és növényeket termesztenének. Meg kell hagyni, nemcsak az ötlet, de a látvány is lenyűgöző.

A japán ONG vállalat megrendelésére készült terv egy sor olyan modern megoldást sorakoztat fel, amellyel hatékonyan csökkenthető egy hatvanezer tonnás, kétezer férőhelyes úszó város ökológiai lábnyoma. Ezek közül nyilvánvalóan a hatalmas vitorlák a leglátványosabbak, amelyek napelemként is funkcionálnak, és 750 kW energiát képesek termelni.

Az Oliver Design mindent elkövetett, hogy a tokiói olimpiára készülő hajójuk a lehető legzöldebb legyen

Ezzel a megoldással sikerült a hajó károsanyag-kibocsátását 30%-kal csökkenteni, emellett a hibrid hajtású hajó 20%-kal kevesebb üzemanyagot is fogyaszt, mint egy átlagos tengerjáró.

A Peace Boat emellett egy zárt vízrendszert is kap, valamint lesz benne egy komplett üvegház, amelyben zöldségeket és növényeket termesztenek.

Neked ajánljuk
Komoly fejlesztések indulnak a Toyotánál Psszt! Japánban csendben jönnek a rendőrök... A jég birodalma – A titokzatos Antarktisz Idén még zöldebb a Sziget Olcsóbbak lesznek az újrahasznosított PET-palackok Franciaországban
Tovább a forrásra: player.hu
Vissza
Hírfolyam