2019. április 24., György
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Sencsenben nem aprózzák el: minden buszt elektromosra cserélnek

Kína egyik legnagyobb városában, Sencsenben jelenleg 16 359 busz közlekedik, amelyet a város vezetése 2020-ra teljes egészében elektromos meghajtású járművekre cserélne le. Ezzel Sencsen lehet a világ egyik első olyan városa, ahol a teljes tömegközlekedést környezetbaráttá alakítják át – írja a hvg.hu.

Persze mindehhez az infrastruktúrát is ki kell még építeni. A tervek szerint 510 töltőállomást és 8000 töltőoszlopot alakítanak majd ki, amelyen keresztül alig két óra leforgása alatt 0-ról 100 százalékra tudják tölteni az akkumulátorokat, és amellyel naponta 300 járművet szolgálnának ki.

 

A környezeti hatásokat tekintve is fontos lenne, hogy meglépjék a változást, ezzel ugyanis évente mintegy 1,35 millió tonna szén-dioxidtól tehermentesítenék a környezetet.

Emellett a város is csendesebb lenne, hiszen az elektromos buszok jóval kisebb zajjal közlekednének, mint a jelenlegi társaik.

A szakemberek szerint átszámítva mintegy 75 százalékkal kevesebb energiát fogyasztanának az új buszok.

A projektre 490 millió dollárt (kb. 126,8 milliárd forint) kell költeni, hosszú távon azonban egész biztosan megéri a dolog.

Neked ajánljuk
A villanybuszok csökkentik az olajigényt Komoly áttörés jön a villanyautók értékesítésében Sencsenben is halálos áldozatokat követelt az árvíz Faölelési rekord született az erdők világnapján Porzanak a hazai szikes-tavak
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam