2018. október 15., Teréz
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

533 autómodell gyártását tiltotta be Kína

Drasztikus lépésre szánta el magát a légszennyezés ellen küzdő Peking: a távol-keleti országban az év elejétől betiltották 533 autómodell gyártását, a döntés olyan gyártókat és márkákat is érint, mint a Daimler, a Volkswagen, az Audi vagy a Chevrolet.

2018 januárjától Kínában betiltották 533 autómodell gyártását, amelyek nem felelnek meg a távol-keleti ország szennyezőanyag-kibocsátási paramétereinek – jelentette a Xinhua kínai állami hírügynökség nyomán a Bloomberg.

A döntés a Chevrolet, a Daimler és a Volkswagen több márkáját is érinti.

Kínában komolyan veszik a légszennyezés elleni küzdelmet Fotó: Pexels

A tiszta levegőért folytatott küzdelemben Kína deklarált célja, hogy a belföldi autógyártás teljes mértékben elektromos járművekre koncentráljon.

Tavaly Peking azt is bejelentette, hogy hamarosan teljes mértékben betiltják a belső égésű motorokat az országban, Sencsenben pedig két éven belül minden buszt elektromosra cserélnek. Az már csak hab a tortán, hogy Shandongban nemrégiben (bár még csak kísérleti jelleggel) megépítették a világ első napelemmel borított autópályáját is.

Neked ajánljuk
Veszprémben tesztelik a világ első közösségi árammegosztó rendszerét Rég volt ilyen tiszta a levegő Pekingben A szennyezők által fizetendő adók megemelését sürgeti az OECD A ruhaipar a túlfogyasztás súlyosan szennyező motorja Arcfelismeréssel védik a halak egészségét
Tovább a forrásra: piacesprofit.hu
Vissza
Hírfolyam