2019. április 20., Tivadar
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Jön a Hyundai új, hidrogénes modellje

A világ egyik legnagyobb háztartási elektronikai szakkiállításán, a Las Vegas-i CES-en (Consumer Electronics Show) mutatja be a Hyundai legújabb, hidrogénmeghajtású, részben önvezető technológiával felszerelt modelljét, az FCEV-t. Az innovatív négykerekű egyetlen tankolással akár 800 kilométert is megtehet.

A Hyundai FCEV Fotó: Hyundai

A tavalyi Genfi Autószalonon bemutatkozott FE Fuel Cell Concept formáiból táplálkozó sorozatgyártású SUV crossover modell egy tankolással akár 800 kilométert is megtehet, köszönhetően az eddiginél 30 százalékkal sűrűbb tárolásnak.

Részben önvezető technológia is van az új modellben Fotó: Hyundai

A részben önvezető technológiával felszerelt modell hajtásáról egy egyelőre ismeretlen teljesítményű elektromotor gondoskodik (a hidrogén hasznosításánál ugyanis elektromos áram és víz keletkezik), a műfajból adódóan pedig a hatótáv nagy sebességnél akár a felére is csökkenhet.

 

A forgalmazás spektruma és volumene egyelőre ismeretlen, de a Hyundai egyúttal azt is bejelentette, hogy első önvezető autójuk 2021-ben érkezik majd, az Aurorával közösen fejlesztett technológia pedig a későbbiekben 4-es szintű önvezetést tud majd felmutatni.

Neked ajánljuk
Alacsony károsanyag-kibocsátású zónát vezetnek be Londonban Kínában készülhetnek a villany Smartok Párizs útjait is ellepik a villanybuszok Ennek az appnak köszönhetően eddig 55 millió fát ültettek Kínában A Hupikék Törpikék a tengerek védelmében
Tovább a forrásra: autopult.hu
Vissza
Hírfolyam