2018. február 18., Bernadett
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Brutális lesz az elektromos Corvette GXE

Az elektromos autózás nem csupán a csendes, takarékos és környezetbarát vezetésről szól, hiszen az ilyen meghajtás műszaki tulajdonságai ideálisak akár sportautókhoz is. Erre pedig gyorsan rájöttek a gyártók is, ne feledjük, hogy a Tesla első autója, a Roadster is egy sportkocsi volt. Most már ott tartunk, hogy Amerika egyik ikonjából, a Corvette-ből is nemsokára vásárolhatunk elektromos változatot.

A CES 2018 elektronikai kiállításon végre bemutatták a végleges kivitelt. Az adatok alapján ez lesz a Corvette történelmének legdurvább darabja. Nem kevesebb mint 800 lóerő és 948 Nm nyomaték repíti majd a kocsit, és ezt érhetjük szó szerint, hiszen álló helyzetből 100-ra nagyjából 3 másodperc alatt gyorsul, a végsebessége pedig 354 km/h – ha pedig nem tapossuk padlóig a pedált, akkor 200 km feletti hatótávot tud majd.

 

Ténylegesen megvásárolni 2019-ben lehet majd, de nem árt sietni, mert a hírek szerint csupán 75 darabot készítenek, az pedig külön érdekesnek hangzik, hogy automata mellett a hétfokozatú (!) kézi váltót is kérhetjük hozzá, utóbbi abszolút kuriózum lehet.

Tovább a forrásra: tech2.hu
Vissza
Hírfolyam
Ajánló
250 gyors elektromos töltőállomást telepítenek hat országban - köztük Magyarországon 533 autómodell gyártását tiltotta be Kína A 15 perces villanyautó-villámtöltéssel már kibékülne? A Honda dolgozik rajta A belgák odavannak az elektromos autókért A BMW megtöri a csendet?