2018. április 23., Béla
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Földön kívüli szépség: íme az ET-One, a legújabb elektromos kamion

Elektromos kamionokból sosem elég: a Tesla debütálása után sorra jelentkeznek az újabb gyártók, amelyek szintén felvillanyoznák járműveiket. Most a Thor Trucks legújabb modelljével, az ET-One-nal szeretne piacvezető szerephez jutni. Ha minden igaz, a 36 tonnás monstrum 2019-ben jelenik meg az utakon.

A Thor Trucks ET-One a vállalat első terméke. Dakota Semler, a Thor Trucks 25 éves vezérigazgatója azt remélte, hogy az elektromos kamionnal egy egész modellsorozat alapjait teremthetik meg, és e sorozatban az ET-One veheti át a zászlóshajó szerepét.

A vállalkozás később elektromos szállítóautókat és más járműveket is kínálna. Semler egy olyan modellcsaládot akar megalkotni, amelynek keretében az ügyfelek az egyes autókat egyénileg személyre szabhatják.

 

Optikailag az ET-One a Tesla Semire hasonlít, és szintén teljes mértékben elektromos meghajtású. A maximális terhelhetőség körülbelül 36 tonna, ebben az esetben a hatótávolság legfeljebb 480 kilométer.

A Thor Trucks az első prototípusokat jövőre szeretné elkészíteni, míg az új modellt 2019-ig akarja piacra dobni. Az ET-One vételára 150 000 dollár lehet, összehasonlításul: egy dízeles kamion 100 000-125 000 dollárba kerül.

Tovább a forrásra: alternativenergia.hu
Vissza
Hírfolyam
Ajánló
„Klímatudatos Budapest”: pályázat általános iskolás gyermekek részére 250 gyors elektromos töltőállomást telepítenek hat országban - köztük Magyarországon 533 autómodell gyártását tiltotta be Kína A 15 perces villanyautó-villámtöltéssel már kibékülne? A Honda dolgozik rajta A Balatonról indul világhódító útjára az electrojet