2018. február 19., Zsuzsanna
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Jön a gyári elektromos Ferrari

„Ha lesz elektromos csúcsautó, akkor azt elsőként a Ferrarinak kell megépítenie” – szögezte le a detroiti autókiállításon a Fiat Chrysler vezére, Sergio Marchionne. A kijelentést egy bejelentés is követte: kiderült, hogy a Ferrari hamarosan bemutatja első városi szabadidő-autóját.

Nemrég még kuriózumként számoltunk be arról a veterán Ferrari 308 GTS-ről, amelyet meghibásodott üzemanyagrendszere miatt  villanyoztak fel, s közben bőszen sajnálkoztunk s értetlenkedtünk azon, hogy hol marad a tisztán elektromos hivatalos változat, a környezettudatos innováció.

Erre tessék: a detroiti autókiállításon bejelentették, hogy a  versenyistállóból hamarosan egy elektromos paripa is kikerül. Ráadásul nem is akármilyen...

„Ha lesz elektromos csúcsautó, akkor azt elsőként a Ferrarinak kell megépítenie” –mondta újságíróknak az autóshow-n a cég első embere, Sergio Marchionne.

Megjegyezte továbbá: „az embereket lenyűgözte a Tesla a saját csúcsmodelljével, és nem akarom vitatni Elon Musk érdemeit, de az, amit ő tett, mindannyiunk számára megvalósítható.”

Ha minden jól megy, hamarosan elektromos Ferrarit is gyártanak majd Fotó: Pixabay

Mint kiderült, a  Ferrari hamarosan bemutatja első városi szabadidő-autóját (SUV), várhatóan 2019–2020 környékén, ami egyúttal a kategória leggyorsabb modellje lesz.

A Bloomberg tudósítása nyomán a portfolio.hu azt írja, hogy egy új elektromos Ferrari várhatóan a Tesla piacából harapna ki egy részt, és elvonná a figyelmet Musk új autóiról, mint például a Tesla Roadsterről.

A Ferrari elnöke a részletek kapcsán megemlítette, hogy az idei első fél évben előállnak egy új tervvel, amely már tartalmazni fog hibrid autókat, és – mint fogalmazott – „innen már nem nehéz az elektromos autók irányába lépni".

Tovább a forrásra: portfolio.hu
Vissza
Hírfolyam
Ajánló
„Lesz ez még így se” – gondolták, majd megalkották a jövő víztározóját 250 gyors elektromos töltőállomást telepítenek hat országban - köztük Magyarországon 533 autómodell gyártását tiltotta be Kína A 15 perces villanyautó-villámtöltéssel már kibékülne? A Honda dolgozik rajta A belgák odavannak az elektromos autókért