2018. május 28., Csanád, Emil
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

A Nemzeti Közművek megkezdte az elektromos töltőállomások telepítését

Megkezdte országos elektromosautó-töltő állomásai hálózatának kiépítését az NKM Nemzeti Közművek Zrt., az első töltőt Békéscsabán helyezték üzembe. A tervek szerint az év végéig a hálózat mintegy 100 töltőállomásból áll majd. Mint kiderült, a társaság stratégiai partnerséget kötött a finn energetikai vállalattal, a Fortum Charge&Drive-val, így a jövőben a skandináv cég informatikai rendszerét használják majd a töltőállomások üzemeltetésére.

Kóbor György, az NKM Nemzeti Közművek Zrt. elnök-vezérigazgatója közleményében kiemelte: „A Nemzeti Közművek a hazai elektromobilitás egyik meghatározó szereplőjévé kíván válni, a társaság a publikusan kihelyezett töltőkön kívül meghatározó szerepet kíván betölteni az üzleti és az otthoni töltések piaci szegmensében is, valamint a települések önkormányzataival együttműködésben hamarosan egy az egész országot lefedő hálózat jöhet létre.” 

Az újonnan telepített békéscsabai töltőállomást egyelőre díjmentesen lehet használni Fotó: Pixabay

A közlemény szerint a Nemzeti Közművek stratégiai partnerséget kötött a finn energetikai vállalattal, a Fortum Charge&Drive-val. A jövőben a skandináv cég informatikai rendszerét használják majd a még épülő állomáshálózatuk üzemeltetésére.

A békéscsabai elektromosautó-töltő egyelőre még térítésmentesen működik tesztüzemben a nap 24 órájában – közölte a Nemzeti Közművek.

Tovább a forrásra: nemzetikozmuvek.hu
Vissza
Hírfolyam
Ajánló
Boldogító igen, zéró emisszió: ezzel a villanyveteránnal autózott Harry herceg és Meghan Markle Fokváros után Anglia? Vízválság fenyegeti az angolokat is Legyél te is klímahős! Purhabot nyomtak a gyurgyalagok fészkeibe Zöldség a tundrán